Seçim öncesi belli oldu: Emekliye yılbaşında maaş ikramiyesi verilecek mi?

Seçim öncesi belli oldu: Emekliye yılbaşında maaş ikramiyesi verilecek mi?
AKP hükümeti seçim öncesi sosyal yardım ve maaş zamlarında atağa geçerken, milyonlarca emeklinin aklında yer alan 'Emekliye yılbaşında maaş ikramiyesi verilecek mi?' sorusu yanıt buldu.

EMEKLİYE YILBAŞINDA İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

2023''ün haziran ayında yapılması beklenen seçim için hem iktidar hem de muhalefet cephesinden çeşitli açıklamalar gelirken, AKP hükümetinin seçim ekonomisine geçeceği iddia edildi.

Ocak ayında hem emekli ve hem de asgari ücrete büyük bir zam yapılması beklenirken, ''Emekliye yılbaşında ikramiye verilecek mi?'' sorusu da yanıt buldu.

2.200 LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında bulunan emekliler Ramazan Bayramı öncesinde 1.100 TL, Kurban Bayramı öncesinde de 1.100 TL ikramiye alacak. Böylece emeklilere toplam 2.200 TL ikramiye ödemesi yapılmış olacak.

NE ZAMAN YATIRILACAK?

2023''te Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerinde kutlanacak. Buna göre, ilk ikramiyelerin 2023 Nisan ayının ilk haftası yapılması bekleniyor. Kurban Bayramı ise 28 Haziran - 01 Temmuz 2023 tarihlerinde idrak edilecek. İkinci ikramiyelerin ise Haziran ayı içerisinde ödenmesi bekleniyor.

EMEKLİYE YILBAŞI İKRAMİYESİ VAR MI?

emeklilere yönelik ikramiye sadece Ramazan ve Kurban Bayramlarında veriliyor. Yılbaşında ikramiye ödemesi bulunmuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar