Seçim öncesi aday belirlemede dengeleri değiştirecek anket! DEM Parti detayı dikkat çekti

Seçim öncesi aday belirlemede dengeleri değiştirecek anket! DEM Parti detayı dikkat çekti
ORC Araştırma Şirketi şimdilerde CHP'nin elinde bulunan İzmir ve Antalya illeri için yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, İzmir'deki DEM Parti detayı dikkat çekti.

ORC Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, Antalya'da yapılan ankette Ümit Uysal %40,6, Çetin Osman Budak %29,1 ve Muhittin Böcek %24,2 oranında destek almıştır. İzmir'deki ankette ise Tunç Soyer %47,9, Musa Çam %17,2 ve Tacettin Bayır %14,1 oranında destek almıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Antalya'da mevcut başkan Muhittin Böcek'in kırsalda oy oranını korurken, merkez ilçelerde CHP ve DEM Parti seçmenlerinden ciddi bir oy kaybı yaşadığı belirtilmiştir. İzmir'de ise Tunç Soyer'in CHP ve DEM Parti tabanını domine ettiği ve diğer adaylara karşı öne çıktığı ifade edilmiştir.

antal1.webp

ORC Araştırma Şirketi'nin Antalya ve İzmir'deki yerel seçim anketi sonuçlarına göre, Antalya'da mevcut başkan Muhittin Böcek'in kırsalda oylarını koruduğu, merkez ilçelerde ise CHP ve DEM Parti seçmenlerinden ciddi bir oy kaybı yaşadığı görülmektedir. 2019 yerel seçimlerinde Antalya'da partilerin oy oranları şu şekildedir: CHP %50,62, AKP %46,27, SAADET %0,96, DSP %0,96, DP %0,57.

İzmir'de ise Tunç Soyer, CHP ve DEM Parti tabanını domine etmiş ve diğer adaylara karşı öne çıkmıştır. Anket sonuçlarına göre, İzmir'de Tunç Soyer %47,9, Musa Çam %17,2 ve Tacettin Bayır %14,1 oranında destek almıştır. 2019 yerel seçimlerinde İzmir'de partilerin oy oranları şu şekildedir: CHP %58,10, AKP %38,69, SAADET %1,3.

izmir2-5.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar