SEC kripto ETF kararlarını ertelemeye devam edecek

SEC kripto ETF kararlarını ertelemeye devam edecek
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto ETF tekliflerine ilişkin kararlarını ertelemeye devam ediyor.

ABD Temsilcileri Tom Emmer, Mike Flood, Wiley Nickel ve Ritchie Torres, kısa bir süre önce spot Bitcoin ETF tekliflerinin onaylanması çağrısında bulunsa da SEC henüz tutumunu değiştirmeye istekli görünmüyor. Regülatör, çağrının ardından ETF kararlarını ertelemeye devam etti.

SEC, benzer bir biçimde spot Ether ETF teklifleri için de erteleme kararları verdi. VanEck’in spot Ether ETF teklifi 25 Aralık’a ertelenirken, Ark 21Shares’in teklifi de 10 Ocak’a ertelendi. GlobalX’in teklifi 21 Kasım’a ertelenirken, Bitwise, Invesco ve Valkyrie da ocak ayının ortasına kadar beklemek durumunda.

HÜKÜMETİN KAPANMA İHTİMALİNİN ETKİSİ BÜYÜK

SEC’in erteleme kararları, muhtemelen ABD hükümetinin kapanma ihtimaline karşı gerçekleşti. Hükümetin kapanması halinde SEC de dahil olmak üzere birçok federal kurum çalışamaz hale gelecek. Kapanma, ortak bir anlaşmayla 45 gün ertelenmiş durumda. Bu süre zarfında yeni bir anlaşma yapılamadığı takdirde potansiyel bir kapanma söz konusu olabilir.

Bitwise erteleme kararına başvurusunu değiştirerek tepki gösterdi. Analistler, regülatörün potansiyel bir spot Bitcoin ETF onayının, varlığın değerinin yeniden bir ralli başlatması için katalizör olacağına inanıyor. (Cointelegraph)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar