SEC BlackRock’ın Bitcoin ETF başvurusunu kabul etti

SEC BlackRock’ın Bitcoin ETF başvurusunu kabul etti
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz aylarda spot Bitcoin ETF başvurusu yapan BlackRock’ın bu hamlesine yanıt geldi. SEC, BlackRock tarafından yapılan başvuruyu kabul etti. Bu durumun SEC’in BlackRock’ın Bitcoin ETF başvurusunu onayladığı anlamına gelmediğini belirtelim.

Amerika Birleşik Devletleri’nin düzenleyici otoritesi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock ve Bitwise gibi varlık yönetimi şirketlerinin spot Bitcoin ETF başvurularını kabul ettiğini resmi olarak duyurdu.

SEC, geçtiğimiz Cuma günü bir açıklama yaparak Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust ve Invesco Galaxy Bitcoin ETF gibi diğer fonların başvurularını da değerlendirdiğini bildirdi.

San Francisco merkezli dijital varlık yönetimi şirketi Bitwise, 2021 ekiminde ilk spot Bitcoin ETF başvurusunu yapmış ve bu yılın 28 Haziran’ında başvuruyu revize ederek yeniden sunmuştu. SEC’in bildirimi, “Bitwise Bitcoin ETP Trust hisselerinin, emtia temelli trust hisseleri kapsamında, New York Borsası ARCA Kuralı 8.201-E çerçevesinde listelenmesi ve işlem görmesi için bir kural değişikliği önerisinin sunulduğu” şeklindeydi. Benzer duyurular diğer potansiyel fonlar için de yapıldı. (The Block)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar