SEC Başkanı duruşma öncesinde kripto uyumluluğu çağrısında bulundu

SEC Başkanı duruşma öncesinde kripto uyumluluğu çağrısında bulundu
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’ın yarın vereceği ifade yayımlandı.

Yarın, TSİ 17:00’da Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade verecek olan Gensler, menkul kıymet yasalarının uzun yıllardır var olduğunu söyledi.

Gensler, kripto sektörü ile menkul kıymet yasalarının uyumsuzluğuna ilişkin olarak şunları söyledi:
“Bu sektörün menkul kıymetler kanunlarına karşı geniş kapsamlı uyumsuzluğu göz önüne alındığında, piyasalarda pek çok sorunla karşılaşmamız şaşırtıcı bir durum değil. Bu hikayeyi daha önce de görmüştük”

Gensler, geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada, kripto platformlarının borsa tanımının bir parçası olduğunu dile getirmişti.

McHenry ve Gensler karşı karşıya

SEC Başkanı Gary Gensler, “uygulama yoluyla düzenleme” yaklaşımı sebebiyle uzun süredir eleştiri yağmuruna tutuluyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry ile yaptığı konuşma uzun süre kripto topluluğunun gündeminde yer almıştı. İkili yeniden karşı karşıya gelecek.

McHenry, “Dijital varlık şirketlerini, kendileri için geçerli olacağını bilmedikleri halde yasaya uymadıkları iddiasıyla cezalandırıyorsunuz. Bu çok saçma” ifadelerini kullanmıştı. (The Block)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar