Şebnem Korur Fincancı davasında karar

Şebnem Korur Fincancı davasında karar
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Duruşmada Fincancı hakkında tahliye kararı verildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutuklu yargılandığı Çağlayan Adliyesi’ndeki davada bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan Fincancı hakkında mahkemeden karar çıktı. Mahkeme, Fincancı’yı 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve tahliyesine karar verdi.

"KORKU İKLİMİ YARATILMAK İSTENİYOR"

Şebnem Korur Fincancı savunmasında, kendisi üzerinden korku iklimi yaratılmak istendiğine dikkat çekti.

Fincancı, "Cezaevinde olduğum için son yayınları takip edemiyorum ama yeni bir varyant var, hasta ediyor. Uyarılarımı ciddiye aldığınız için teşekkür ederim" dedi.

Fincancı, kendisinin ve TTB''nin hak odaklı çalışmaları sebebiyle hedef alındığını ifade etti. Belgesel yönetmeni Sibel Tekin''in iddianamesini de kendisi hakkında iddianame hazırlayan savcının hazırladığını düşündüğünü söyleyen Şebnem Korur Fincancı, "Çünkü o savcı da bana işimi öğretmeye çalışmıştı. Meğer o savcı belgesel çekmeyi de biliyormuş" dedi. Fincancı, "Bu ülkede insan öldürmek birisini cezaevinde tutmaya yetmiyor ama bilimsel görüş belirtmek birisini cezaevinde tutmaya yetiyor" diye konuştu.

FİNCANCI''YA SON SÖZÜ SORULDU

Mahkeme başkanı, Fincancı''ya tekrar oturmasını söyleyerek Anayasa’ya aykırılık itirazı talebinin reddine yönelik oy birliği ile ara karar kurulduğunu tutanağa geçirdi.  Şebnem Korur Fincancı son söz olarak, "Bu hukuki değil, siyasi bir dava. TTB’yi, demokratik ilkelerimizi, toplumun haklarını arama iradesini yok etmeyi hedefliyor bu dava" dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan Fincancı''ya hakkında mahkeme, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına verdi ve tahliyesine karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar