Satrançta dünya şampiyonu olan Magnus fare hatasıyla elendi

Satrançta dünya şampiyonu olan Magnus fare hatasıyla elendi
2023 Chessable Masters Büyük Finali'nde Norveçli dünya şampiyonu Magnus Carlsen, fare hatası yaparak Hikaru Nakamura'ya karşı kaybetti.

2022 boyunca Satrancın Mozart’ı olarak anılan 19 yaşındaki Hans Niemann''a kaybetiği (Hile yapıldığı ortaya çıktı) karşılaşma ve 53 maçlık yenilmezlik serisiyle gündemde olan Magnus Carlsenson katıldığı turnuvana da yaptığı kritik hatayla konuşuluyor.

VEZİRİ YANLIŞLIKLA DÜŞÜRDÜ

Kazandığı 5 dünya şampiyonluğuyla satranç tarihinin en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen 32 yaşındaki Carlsen, 2023 Chessable Masters Büyük Finali''nde Hikaru Nakamura ile karşılaştı. İki büyükusta, büyük finalde Fabiano Caruana''nın rakibi olmak için kıyasıya bir mücadeleye girişti. Carlsen ve Nakamura, iki kez berabere kalınca armageddon* oyununa gidildi. Carlsen, maçın sonlarına doğru vezirini B6''ya götürmek isterken yanlışlıkla F6''da bıraktı. Nakamura bu sayede şahıyla veziri düşürüp Carlsen''ı mağlup etti.

Norveçli büyük ustanın bilgisayar faresiyle yaptığı hatanın ardından verdiği tepki de dikkat çekti. Maçı yorumlayan Britanyalı büyükusta David Howell da o anlarda "Orada ne oldu? Magnus''un faresi kaydı" dedi. Carlsen, dünya şampiyonu unvanıyla katıldığı son turnuvadan 15 bin dolar ödül kazandı. 


ARMAGEDDON OYUNU NEDİR?

Eleme usulü maçlarda eşitlik bozulmayınca siyahın 5, beyazın ise 4 dakika aldığı oyun tarzıdır. Berabere halinde beyaz maçı kaybetmiş sayılır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar