Sarıgöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı

Sarıgöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Törenler Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki Atatürk heykeli önünde çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmayı Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk gerçekleştirdi. Başkan Selçuk, 30 Ağustos günü başlayan Büyük Taarruz ile birlikte Türk askerlerinin il il, ilçe ilçe düşmanı geri püskür tuğunu ifade ederek, "Türk askerleri Çolak İbrahim komutasındaki askerlerle Eşme yönünden girerek Sarıgöl ilçemizi düşmandan kurtarmıştır. Bu arada 16-25 Ağustos 1922 tarihleri arasında yapılan Alaşehir Kongresine Sarıgöl temsilcisi olarak katılan Ethem Hoca (Sarıhan) ve Alemşahlı köyünden Mazlum Bey'i (Ulu) de şükranla anıyorum" dedi.
Törenler, öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile son buldu. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk daha sonra tebrikleri kabul etti.

aw022709-03.jpg

Törenlere Sarıgöl kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye başkanı Necati Selçuk, daire amirleri sivil toplum teşkilatları, siyasi parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle de akşam Cumhuriyet Meydanında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Cumhuriyetin Yüzüncü yılı konserleri' çerçevesinde aralarında Metin Özülkü, Reyhan Karaca, Jale, Hazal, Sibel Alaş, Ali Güven ve Ümit Sayın gibi sanatçıların olduğu 'Şimdi 90'lar' sloganıyla kurtuluş konseri verilecek.

aw022709-06.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar