Saray'ın ünlü kulisçisi yazdı: Ümit Özdağ’a verilen 2 bakanlığı açıkladı

Saray'ın ünlü kulisçisi yazdı: Ümit Özdağ’a verilen 2 bakanlığı açıkladı
Saray'a olan yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesinde, Özdağ cephesine vaat edilen iki bakanlığı yazdı.

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri için sayılı günler kalmışken siyasette sular ısınıyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı. İki parti arasında 7 temel ilkeden oluşan bir protokol imzalandı.

Görüşmeyle ilgili birçok iddia ve kulis bilgisi varken bir tanesi de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi'den geldi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Özdağ’la anlaşma Kürt oylarını kaybettirir mi, Kılıçdaroğlu’nun oyları düşer mi" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı:

Selvi, Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ile TİKA ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nın verildiği söyleniyor" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı:

"Kılıçdaroğlu, 6’lı Masa’ya rağmen Ümit Özdağ ile anlaşma yaptı. Bu durumda 6’lı Masa seçimlerde aşkla, şevkle çalışır mı? HDP’liler Kürt seçmeni sandığa yönlendirmede zorluk yaşamaz mı? Bir motivasyon kaybına neden olmaz mı? Ümit Özdağ ile anlaşan Kılıçdaroğlu için HDP seçmeni seferber olur mu? HDP’li Erol Katırcıoğlu, “Kusura bakmayın ama böyle bir ittifakın adayına oy vermemiz mümkün değil” diye tepki gösterdi. Ümit Özdağ’ı kazanayım derken HDP seçmenini küstürmek Kılıçdaroğlu’nun oylarını düşürmez mi? Bu gidişle Kılıçdaroğlu ilk turda aldığı oyu da alamayacak ve bu seçimin kaybedeni olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar