SAP Business Women’s Network iş insanlarını bir araya getirdi

SAP Business Women’s Network iş insanlarını bir araya getirdi

SAP’nin en büyük çalışan topluluğu olan Business Women’s Network, "Birlikte Başarmak" temalı yıllık zirvesini 22 Mayıs’ta İstanbul’da düzenledi.

Zirve, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek, teknoloji sektöründe çeşitlilik ve kapsayıcılığı artırmak amacıyla gerçekleştirildi. Zirvede çeşitli iş liderlerinin katıldığı 7 panel yer aldı ve Teknoloji Endüstrisinde İlham Veren Lider Ödülü için bir tören düzenlendi.

BWN Türkiye Başkanı Evrim Evre Çolakoğlu, zirvede yaptığı konuşmada, "Kadın olarak çoğu zaman yalnız kaldığımızı hissediyoruz. Bu yüzden kadın dayanışmasını güçlendirmek her zaman hayalimdi. SAP’deki harika kadınlarla bu hayali gerçeğe dönüştürdük ve 2022’de Business Women’s Network’ü kurduk. SAP, dünyada en kapsayıcı şirketlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2011’de kadın yönetici oranımız %19 iken, bugün %30’a ulaştı ve hedefimiz %50’ye çıkmak" ifadelerini kullandı.

Çolakoğlu, Business Women’s Network’ün üç ana hedefi olduğunu belirtti: kadınları doğru platformlarda bir araya getirerek iş ağlarını genişletmek, potansiyellerini ortaya çıkaracak bir kültürü güçlendirmek ve başarıyı kutlamak. Kadınlara cesur olmalarını, seslerini duyurmalarını ve "ben buradayım" demelerini tavsiye etti.

GoLive CEO’su Şenay Yılmaz ise konuşmasında, "30 yıllık çalışma hayatım boyunca cinsiyet eşitliği konusunda hala atılması gereken adımlar olduğunu görüyorum. Mevcut şirketimde kurucu ortaklarımızın hepsi erkek, ancak kadın istihdam oranımız %40’a ulaştı. Eşitliği savunuyoruz ve bunu toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Alarko Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, girişimciliğin doğal bir süreç olduğunu ve feminizmin basit bir tanımı olduğunu belirtti. "Feminizm, iki cins arasındaki eşit hak ve özgürlüklerdir. Bunu sağladığımızda feminist kavramı da anlamını yitirecek. Bizim yaptığımız iş zihin işi ve burada cinsiyetin bir önemi yok. Fikirlerin cinsiyeti olmaz. Tek arzumuz sorumlulukları paylaşmak ve eşit yaşam alanlarına sahip olmak" dedi.

Nicole Restaurant Kurucusu Şef Aylin Yazıcıoğlu, yaptığı her işte mükemmelliğe odaklandığını belirterek, "Modern insan hep endişeli; kaybedeceği çok şey var sanıyor. Oysa hikaye, yola çıkmakta ve bir daha arkaya bakmamakta. Motivasyon içimizden gelmeli. Yeni bir yola çıkmak ve maceraya devam etmek için her zaman bir sebep vardır. Yolda iyi yoldaşlar mutlaka karşınıza çıkacak; hayat budur" dedi.

Yarış Pilotu Seda Kaçan, "Tutku insanın içinden gelir: yarış pilotu olmak da benim tutkum. Üniversite döneminde bile rol modellerim beni yapamayacağıma ikna etmeye çalıştı. Ancak tutkum bitmedi ve 26 yaşında hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim. Kredi çekerek karting aracı aldım ve yarışlara katıldım. Şimdi, iyi ki diyorum ve kadınlara ilham vermeye çalışıyorum. Bu yılki hedefim Avrupa’da şampiyon olmak" dedi.

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, "Kadınların iş dünyasındaki varlığı, özellikle müşteri kitlesinin büyük kısmının kadın olduğu küçük ev aletleri sektöründe çok önemli. Kadınların vizyoner bakış açıları ve empati yetenekleri, şirketimize büyük katkılar sağlıyor. Kadınlarla çalışmak, iş süreçlerimizin daha verimli ve etkili olmasını sağlıyor" dedi.

Borçelik IT Direktörü Aslı Koca, kariyerinde cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaparak, "Borçelik’teki ilk senemde IT departmanında tek kadındım, bugün ise kadın çalışan oranımız %37. Hayal ettiğimiz kariyer hedeflerine ulaşmak için doğru bildiğimiz yolda yürümekten vazgeçmemeliyiz" dedi.

Mefar Group CFO’su İpek Yalçın, kadınların iş dünyasında planlama, koordinasyon, disiplin ve dikkat gibi özellikleriyle fark yarattığını belirtti. "Her birey, farklı yetenekler barındırır ve kadınların kurum içinde fark yaratan özellikleri öne çıkıyor" dedi.