Felaket Diyarbakır'a taştı: STK uyarısına rağmen kurulan çadır kent alelacele tahliye edildi

Felaket Diyarbakır'a taştı: STK uyarısına rağmen kurulan çadır kent alelacele tahliye edildi
Şanlıurfa, Adıyaman’da yaşanan sel felaketinin ardından bir uyarı da Diyarbakır için yapıldı. Sağanak yağışın etkili olduğu ilde STK uyarılarına rağmen nehir kıyılarına kurulan çadır kentler acilen tahliye edildi.

Diyarbakır’da etkili olan sağanak yağış sonrasında nehir kıyılarına kurulan çadır kentler, su baskını ve barajlardaki su seviyesinin yükselme ihtimaline karşı boşaltıldı. STK’lar çadırların yanlış yere kurulduğuna dair daha önce uyarmıştı.

Meteorolojinin yağışların etkisini artıracağı uyarısından sonra olası su baskını, nehirde su seviyesinin yükselme riskine karşı nehir kıyısına kurulan 4200 çadırdan oluşan çadır kent bugün akşam saatlerinde apar topar tahliye edildi.

Alınan tüm önlemlere rağmen çok sayıda çadır yağmur sularıyla doldu. Valilik kararıyla tahliye edilen aileler bu kez de Kızılay''a ait rehabilitasyon merkezine geçici olarak yerleştirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, çadır kentte barınan depremzedelerin, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın tahliyeleri valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca devam etmektedir. Hava şartlarının normalleşmesinin ardından vatandaşlarımızın tekrar çadır kente yerleşmeleri sağlanacaktır. Hâlihazırda, çadır kentimizde herhangi bir sel baskını veya taşkın riski bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve en iyi şekilde barınmalarını sağlamak üzere çalışmalarımız titizlikle devam edecektir” denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar