Sanayi üretimi temmuzda aylık yüzde 0,4 oranında geriledi

Sanayi üretimi temmuzda aylık yüzde 0,4 oranında geriledi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz 2023'de sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.4 oranında geriledi. İmalat sanayindeki aylık düşüş yüzde 1,4, yüksek teknoloji üretimindeki düşüş ise 18,6 oldu.

TÜİK Temmuz 2023'e ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde sanayi üretimi temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında azaldı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİMİNDE AYLIK YÜZDE 18,6 DÜŞÜŞ YAŞANDI

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 10,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı. Ancak temmuz ayında imalat sanayinde aylık yüzde 1,4, yüksek teknoloji üretiminde ise yüzde 18,6 oranında düşüş kaydedildi. Temmuz ayında düşük ve orta düşük teknoloji üretimi de yüzde 0,8 ve yüzde 0,5 oranında geriledi. Temmuz ayında dayanıksız tüketim malı üretiminde 1,5, sermaye malı üretiminde de 2,8 oranında düşüş yaşandı.

SANAYİ ÜRETİMİNDE BİR ÖNCE YILIN AYNI AYINA GÖRE ARTIŞ İSE YÜZDE 7,4 OLDU

TÜİK verilerine göre, temmuz ayındaki gerilemeye karşın sanayi üretiminde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artış kaydedildi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,1 arttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar