Samsun'da bayram tatilinde müzelere yoğun ilgi

Samsun'da bayram tatilinde müzelere yoğun ilgi
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen müzeler, 2024 yılının ilk çeyreğinde 42 bin ziyaretçi ağırladı. Bu müzeler, 9 günlük bayram tatili süresince ise 23 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, yılın başında 21 bin 104 ziyaretçiyle dikkat çekti. Bayram tatilinde ise 16 bin kişi bu müzeleri ziyaret etti. Bandırma Vapuru'nun birebir replikası olan müze, Atatürk'ün silahları, kitapları ve Lozan Barış Antlaşması'nın orijinal Osmanlıca baskısı gibi önemli tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor.

Bafra Tütün Müzesi, Türkiye'nin ilk tütün müzesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. İlk 3 ayda 4 bin 520, bayram tatilinde ise bin kişi bu müzeyi ziyaret etti. Müze, çeşitli tütünler, balmumu heykeller, işleme makineleri ve tütün bahçesi gibi öğelerle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Amazon Köyü, Amazon kadınlarının günlük yaşamlarını yansıtan 28 heykel ve kullanılan eşyalarla ziyaretçilerini karşılıyor. İlk çeyrekte 9 bin 636, bayram tatilinde ise 3 bin ziyaretçi bu köyü gezdi.

Panorama Samsun, Türkiye'nin en büyük yağlı boya tablosuna ve dijital gösteri merkezine ev sahipliği yapıyor. İlk 3 ayda 3 bin 280, bayram tatilinde ise bin kişi bu panoramik müzeyi ziyaret etti.

Havza Atatürk Evi, Kurtuluş Savaşı'nın atıldığı yer olması nedeniyle tarihseverlerin ilgisini çekiyor. Yılın ilk çeyreğinde 3 bin 443, bayram tatilinde ise 2 bin ziyaretçi bu evi gezdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar