Sakarya'da durdurulan tırda 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi

Sakarya'da durdurulan tırda 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi
Sakarya'nın Hendek ilçesinde jandarma ekiplerince durdurulan tırın içinden çıkankar şoke etti. TIR'dan 700 kilogram at ve eşek eti çıktı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, jandarma ekiplerinin dikkatli çalışmaları sonucu durdurulan bir tırın içerisinden çıkanlar görenleri şaşırttı.

AT VE EŞEK ETİ TAŞIYORLARDI

Yapılan aramada, tırın gizli bölümlerine saklanmış tam 700 kilogram at ve eşek eti bulundu. Bu operasyon, ramazan ayı öncesinde gıda güvenliği konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme taşıdı.

İSTANBUL'A GÖTÜRÜLECEKTİ

Jandarma ekipleri, aldıkları istihbarat üzerine harekete geçti. Edinilen bilgiye göre, Adana'da kesilen at ve eşek etlerinin, kara yoluyla İstanbul'a taşınacağı ve burada işleneceği belirlendi. Şüpheli tır, Hendek ilçesindeki bir dinlenme tesisinde durduruldu ve araçta yapılan detaylı aramalar neticesinde büyük miktarda yasa dışı et ele geçirildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından tır sürücüsü dahil olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı ve şüphelilere yönelik hem adli hem de idari işlemler başlatıldı. İfadeler doğrultusunda, ele geçirilen etlerin İstanbul'da sucuk yapımında kullanılacağı ve sonrasında Düzce üzerinden piyasaya sürüleceği ortaya çıktı.

kacakkkkk.jpg

Bu operasyonla ilgili Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, jandarmanın halkın güvenliği ve huzuru için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceği, ayrıca gıda güvenliği ile ilgili suçlarla da mücadelesinin kararlılıkla süreceği vurgulandı. Açıklamada, vatandaşların "gıda teröristleri" olarak nitelendirilen bu suç örgütlerinin kurbanı olmamaları için bilindik ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmalarının önemi hatırlatıldı.

Ele geçirilen etlerin ne amaçla kullanılacağı ve bu etlerin piyasaya sürülmesinin engellenmesi, bölgede büyük bir rahatlama yarattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar