Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında flaş gelişme!

Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında flaş gelişme!
Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yapan Ayşe Özkiraz (20) skandalında yeni gelişmeler ortaya çıktı.

SAHTE DOKTOR SKANDALINDA FLAŞ GELİŞME!

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi''nde kendisini ''pratisyen doktor'' diye tanıtan ve diğer hekimlerin şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alınan Ayşe Özkiraz''ın sahte diploma ile hastanede görev yaptığı öğrenildi. Sahte evrak ile dolandırıcılıktan dolayı 25 Ekim''de tutuklandı. 

 4 GÜN SÜREN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Ayşe Özkiraz''ın tutuklanmasının ardından Sağlık Bakanlığı''nın gönderdiği 2 müfettiş, Çerkezköy Devlet Hastanesi''nde 4 gün süren çalışmalarını tamamladı. Genç sahte doktor Özkiraz''ın savcılığa verdiği ifade;

"Çerkezköy Devlet Hastanesi''ndeki tüm cerrahi branşlarda doktorlarıyla iletişim kurdum, muhabbet ettim. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım. Doktor M.K.''nin hastalarını ameliyattan sonra yapılan dikiş işlemini bizzat kendim yaptım.

Diğer cerrahların da ameliyatlarına katıldım ancak bu diğer doktorların ameliyatlarında herhangi bir tıbbi işlem yapmadım. Sadece gözlemci oldum. Bu ameliyatlara hep doktorların rızasıyla girdim. Hastanede herkes beni sevmişti. Burada bulunduğum zaman zarfında zaman zaman önlük, forma giyip stetoskop takıyordum.

Birçok muayene ve ameliyata katıldım" ifadelerinden yola çıkan müfettişler; başhekim Mehmet Ali Filiz, idari ve mali hizmet müdürü Tufan Çetinkaya ile görevli cerrahlar ve asistanların ifadelerine başvurdu. Müfettişlerin, hazırladığı raporu bakanlığa sunacak.

Soruşturmada cep telefonu ile bilgisayar incelemesi süren ve banka hesapları da incelenmeye alınan Ayşe Özkiraz, ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu süreçte kimseyi maddi olarak mağdur etmedim.

Tıp fakültesini kazanamadığım için ailemden korkarak yalan söyledim sonra bir sarmalın içerisine girip çıkamadım. Çok pişmanım, işlerin bu noktaya gelmesini hiç istemezdim. Herhangi bir akıl hastalığım yok. Pişmanlığımı ifade ederek, üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ediyorum" açıklamasında bulundu.

KARAR REDDEDİLDİ

Çerkezköy''de tutuklanıp, Tekirdağ T Tipi Cezaevi''ne konulan Ayşe Özkiraz, avukatı aracılığıyla karara itirazda bulundu. Avukatının bir üst mahkeme olan Çerkezköy 3''üncü Asliye Ceza Mahkemesi''ne tutukluluğa itirazı, reddedildi.

Kendisini Çapa Tıp Fakültesinden mezun olarak tanıtan sahte doktorun, bir internet sitesi üzerinden sipariş vererek Çerkezköy''deki bir çiçekçiden Çerkezköy Devlet Hastanesine gönderdiği, "Çapa''nın gururu, seni seviyoruz. İyi ki doğdun doktor" yazılı çelenk gönderdi. Kredi kartından 350 TL ödeme yaptığı öğrenildi.

ÖZKİRAZ: ASİSTAN ÇOCUK CERRAHIYIM

5 Eylül''de Beyaz Konak''ta yapacakları nişanı da sözde Ankara''daki öğretmen annesinin açık kalp ameliyatı gerekçesiyle iptal ettiren Ayşe Özkiraz''ın, astsubay sevgilisi T.K. ile ilişkisi devam ederken, instagram üzerinden tanıştığı V.C. isimli kişiyle de görüşmeye başladığı; iddiaya göre birkaç kez Çerkezköy''de görüştüğü V.C.''ye de kendisini asistan çocuk cerrahı olarak tanıttığı belirtildi.

ADIDA YALAN ÇIKTI

Ayşe Özkiraz''ı Çerkezköy''de değişik tarihlerde iki kez ziyaret eden V.C., yeni sevgilisi Ayşe''yi Çapa Tıp Fakültesindeki arkadaşlarına sorarak, onlardan bilgi edinmek istediği esnaftan, fakültede bu isimde bir öğrencinin olmadığını öğrenince, Ayşe''nin astsubay sevgilisi olan T.K.''ye mesaj atarak onun bir doktor olmadığını söyledi.

Astsubay sevgilisinin durumu hastane yetkililerine bildirmesinin ardından kendisini hastaneye çağıran sekreter T.''nin, "Doktor bey seninle görüşmek istiyor" demesi üzerine yalanlarını burada noktalayan Madam Matruşka lakaplı Ayşem Özkiraz''ın adının da Ayşem değil Ayşe olduğu ortaya çıktı. (Haber Global)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar