Sağlık hizmeti halkın ayağına gidiyor

Sağlık hizmeti halkın ayağına gidiyor
Düzce Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadelede önemli bir adım atarak, halk sağlığını merkeze alan bir hizmeti daha hayata geçirdi.

Yığılca ilçesinde mobil kanser tarama tırında gerçekleştirilen sağlık taramasıyla, vatandaşlar hem bilgilendirildi hem de ücretsiz kanser taraması imkanı sunuldu.

Kanser, toplum sağlığını tehdit eden önemli bir sorun olup erken teşhisin önemi büyüktür. Bu doğrultuda, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) personeli, Yığılca İlçesi'nde mobil kanser tarama aracıyla vatandaşlara ulaşarak kanserle ilgili bilinçlendirme çalışmaları yaptı ve sağlık taraması gerçekleştirdi.

Yığılca İlçe Devlet Hastanesi bahçesine yerleştirilen Mobil Kanser Tarama aracı, vatandaşların ayağına giderek sağlık taraması yapma imkanı sağladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız toplumda farkındalığı artırmak, halkımızı bilinçlendirerek erken tanı ve tedavi imkanlarına erişimlerini sağlamak ve böylelikle kansere bağlı ölümleri azaltmaktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar