Sağlık Bakanlığı ‘mide botoksu’ tedavisini askıya aldı

Sağlık Bakanlığı ‘mide botoksu’ tedavisini askıya aldı
Obezite tedavisi için mide botoksu yaptıranların yan etkiler nedeniyle hastanelere başvurması üzerine Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün ilgili birimlerince bu tedavinin uygulandığı merkezlere olağan dışı acil denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

İstanbul’daki Özel GSM Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesi ile İzmir’deki Özel Batı Anadolu Tıp Merkezi’nde bu hastalara müdahale edildiğinin tespit edildi ve tedavide kullanılan ürünlere el konularak incelemeye alındı.

Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede ilgili ürüne ait serinin ithalat onaylı olduğu ancak mide botoksu işleminde kullanılmasının “endiksiyon dışı” olarak değerlendirildiğinin bildirildi.

Açıklamada, her iki sağlık kuruluşunun faaliyetinin askıya alındığı ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Ayrıca botokstan olumsuz etkilenen hastalara da gerekli tedavilerin uygulandığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar