Sağlık Bakanlığı bürokratı Menzil şeyhi karşısında hazır ola geçti: "Sultanım bir ihtiyacınız olursa..."

Sağlık Bakanlığı bürokratı Menzil şeyhi karşısında hazır ola geçti: "Sultanım bir ihtiyacınız olursa..."
Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol'ün ölümünün ardından evlatları arasında geçen liderlik kavgasından baskın çıkmayı başararak yeni şeyh kabul edilen Muhammed Saki Elhüseyni, devlet memurlarını hazır ola dizdi. Sağlık Bakanlığı'nda bürokrat olarak çalışan bir kişi, yeni şeyh Elhüseyni için "Sultanım" şeklinde seslendi.

Menzil tarikatı lideri Abdülbaki Erol'ün ölümü sonrası üç oğlu arasında bir süre 'liderlik' tartışmaları yaşanmış ve Abdulbaki Elhüseyni’nin büyük oğlu olan Muhammed Saki Elhüseyni cemaat içindeki baskınlığıyla birlikte ön plana çıkmıştı.

"SULTANIM BİR İHTİYACINIZ OLURSA HER ZAMAN HAZIRIZ"

Cemaat içindeki ağırlığı günden güne artan Muhammed Saki son olarak Menzil'in yeni şeyhi olarak kabul görmüştü.

Son olarak ortaya çıkan videoda havuzlu bir malikanede görüntülenen Muhammed Saki'nin Sağlık Bakanlığı bürokratıyla gerçekleştirdiği konuşma dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığında bürokrat olduğunu belirten şahsın Muhammed Saki'ye "Kürşatlar Türk Telekom'da ben Sağlık Bakanlığı'ndayım. Sultanım bir ihtiyacınız olursa her zaman hazırız." dediği görüldü. O anlar kameraya yansırken görüntüler tartışma konusu oldu.

KUYRUK NUMARASINDA GVS VARDI

Menzil cemaatiyle Sağlık Bakanlığı ilişkisi daha önce TBMM’ye taşınmıştı. Menzilcilerin lideri cemaat içinde Gavs-ı Sani olarak biliniyorken Sağlık Bakanlığı’na ait uçaklarda GVS kodu yer alması durumu sosyal medyada dikkatleri çekmişti. Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili olan Zeynep Altıok da, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi vermişti ve ambulans uçaklarda bulunan “GVS” ibaresinin ne anlama geldiğini sordu. Olayın TBMM gündeminde yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı açıklama yaparak ‘‘Görevi alan liyakat, ehliyet çizgisinde görev alır. Sağlık Bakanlığında da bütün işler bu esas üzerine yürür. Bunun dışında hiçbir şeye izin verilmez” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar