Sadece erkekleri öldüren virüs ortaya çıktı! Japon bilim insanları duyurdu

Sadece erkekleri öldüren virüs ortaya çıktı! Japon bilim insanları duyurdu
Dünya genelinde Koranavirüs gibi pek çok farklı virüs görülürken, son olarak sadece erkekleri öldüren bir virüs keşfedildi. Virüsün bulaşıcı olup olmadığı ve ayrıntıları ise merak edildi.

Sadece erkekleri öldüren virüs ortaya çıktı! Japon bilim insanları duyurdu

Dünya genelinde ortaya çıkan virüs tiplerine bir yenisi eklendi. Japon Bilim insanlarının uzun süredir çalıştığı ve tırtıllar üzerine deney yaptığı bu çalışma sonrasında elde edilen verilere göre, ortaya çıkan virüs yalnızca erkekleri etkileyecek özelliklere sahip.

Konu hakkında İngiliz bir uzmanın yaptığı açıklamaya göre, bu virüs zararlı böcek popülasyonunu da etkileyerek, böcek türlerini yok edebilir.


Japonya'da konunun uzman isimlerinden olan Daisuke Kageyama, 'Yakın gelecekte bunun gibi çok daha fazla vakanın keşfedileceğini zannediyorum' ifadelerini kullandı.


VİRÜS NASIL KEŞFEDİLDİ?


Virüsün nasıl keşfedildiği de merak edilenlerden oldu. Minami Kyushu Üniversitesi'nde araştırma teknisyeni olan Misato Terao, virüsün üniversitenin terasında hava alırken tırtılların bitkileri daha farklı şekilde kemirdiğini görmesi sonucu bulduğunu duyurdu.

Tırtıllar üzerinde çalışma yapan Shintani, böceklerin hepsinin ilginç bir şekilde dişi olduğunu fark etti. Çalışma alanında bulunan erkek tırtıllarla bu dişileri çiftleştiren Shintani, 13 nesil sonrasında bile bu tırtılların büyük çoğunluğunun dişi olduğunu ve sadece 3 adet erkek tırtılın hayatta kaldığını ifade etti.

Shintani, bu durumla beraber 'yalnızca erkekleri öldüren' bir virüsün ortaya çıktığını hemen anladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar