Saç sakal kesim ücretlerinde rekor artış: Yeni yıl tıraş zammı vatandaşı kara kara düşündürecek

Saç sakal kesim ücretlerinde rekor artış: Yeni yıl tıraş zammı vatandaşı kara kara düşündürecek
Yeni yılın gelmesiyle birlikte berberlerin fiyat politikaları vatandaşı kara kara düşündürecek şekilde rekor bir artışa gitti. Tıraş fiyatlarına gelen zam gündem oldu. İşte detaylar...

Saç sakal kesim ücretlerinde yaşanan yüzde 80'lik artış, sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 20 yılı aşkın bir süredir uygulanan 4 farklı tarifeli fiyat listesini güncelledi ve yeni tarifelerini duyurdu.

Yeni fiyat listesine göre, saç sakal kesimi 'Lüks' tarifedeki berberlerde 1100 lira, 'A' tarifesinde 550 lira, 'B' tarifesinde 480 lira ve 'C' tarifesinde ise 400 lira olarak belirlendi.

s1.jpg

KAFANI ALTIN SUYA MI BATIRIYORLAR

Bu fiyat artışı, sosyal medya platformlarında geniş bir eleştiri dalgasına neden oldu. "Altın makasla mı kesiyorlar?", "Tıraş sonu kafanı altın suyuna mı batırıyorlar?" gibi esprili ve eleştirel yorumlar, fiyat politikasının sorgulanmasına yol açtı.

s2.jpg

TARİFEDE ​​​​​​​YÜZDE 80 ARTIŞ

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, artan maliyetlerin berberlik sektörünü etkilediğini ve bu nedenle fiyatların güncellendiğini belirtti. Uzun, "Lüks tarife alışveriş merkezi ve oteller bölgesinde, A sınıfı Lara bölgesi ile Konyaaltı ilçesinde, B sınıfı şehir merkezi, C sınıfı da Kepez ilçesi, Varsak bölgesi, Aksu ile Döşemealtı ilçesinde kullanılıyor" dedi.

Fiyatların geçen yıla göre yüzde 80 arttığını açıklayan Uzun, malzeme fiyatları, kira ücretleri ve sosyal güvence ödemelerindeki artışları gerekçe göstererek fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

1-002.webp

Berber esnafının, vatandaşların farklı tepkilerini aldığını ancak çoğunlukla olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Uzun, "Kafede 40 liraya çay içildiği dönemde, ayda bir kere tıraş olmak için bu fiyat ödenir" şeklinde tepkilerin geldiğini ifade etti.

Fiyat politikasındaki değişikliklerin berber esnafını mali zorluklardan koruma amacını taşıdığını vurgulayan Uzun, vatandaşların anlayışını ve desteklerini beklediklerini dile getirdi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar