Sabancı ailesinde miras kavgası: milyarlarca liralık dev banka el mi değiştiriyor?

Sabancı ailesinde miras kavgası: milyarlarca liralık dev banka el mi değiştiriyor?
Türkiye'nin en zengin aileleri arasında olan Sabancı Ailesi, yeni bir miras kavgası ile gündeme geldi.

Cumhuriyet'in ilanından bu yana Türkiye'nin ekonomik ve endüstriyel gelişimine önemli katkılar sunan Sabancı Holding, günümüzde ülkenin önde gelen aile şirketleri arasında yer alıyor. Ancak, aile içindeki miras anlaşmazlıkları da gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

İhsan Sabancı'nın resmi evliliği dışında dünyaya gelen kızı Sevgi Sabancı, ailenin miras dağılımında kendisine adaletsiz davranıldığını iddia ederek aileye karşı hukuki mücadele başlattı. Sevgi Sabancı, ailenin mal varlığı içinde bulunan önemli varlıkların paylaşımı konusunda 8 ayrı dava açtı.

AKBANK HİSSELERİ İÇİN DAVA AÇTI

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, bu davalardan biri Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Akbank'a ait hisselerin dağıtımını kapsıyor.

162141-001.jpg

Mirasın devri sürecinde yaşanan tartışmalarda, Sevgi Sabancı, dedesinin ölümünün ardından babasının imzasıyla gerçekleşen devir işleminin geçersiz olduğunu iddia ediyor. Sevgi Sabancı, babası İhsan Sabancı'nın mirastan düşürülmesi nedeniyle bu devirin yasal olmadığını savunuyor.

KÖŞK İÇİN RAPOR YAZ AYLARINDA AÇIKLANACAK

Özellikle 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk'ün miras paylaşımındaki belirsizliklerin merkezinde olduğu belirtiliyor. Mahkeme, bu köşk için bilirkişi raporu alarak kararını yaz aylarında açıklaması bekleniyor.

Sevgi Sabancı'nın Akbank hisselerine ilişkin açtığı davanın sonucu da merakla bekleniyor. Taraflar arasında arabuluculuk süreci başlatılsa da henüz anlaşma sağlanamadı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar