Sabah gazetesinde çam fıstığı isyanı: O kazık yutulur mu?

Sabah gazetesinde çam fıstığı isyanı: O kazık yutulur mu?
Sabah gazetesi yazarlarından Yüksel Aytuğ, "Sampson sahnesine büyük tepki" başlıklı köşe yazısında "Çam fıstığının tanesi bir lira" bölümünde ilginç bir yazı kaleme aldı. Aytuğ, çam fıstığının vazgeçilmez olduğnu belirterek, yapılan zamlara dair eleştiride bulundu.

Sabah gazetesi yazarlarından Yüksel Aytuğ, "Sampson sahnesine büyük tepki" başlıklı köşe yazısında "Çam fıstığının tanesi bir lira" bölümünde ilginç bir yazı kaleme aldı. Aytuğ, "Dolmaların, helvaların vazgeçilmezi... Ama ben vazgeçtim. Geçen hafta markete gittiğimde çam fıstığını hayatımdan çıkardım..." dedi.

Aytuğ, "50 gramlık çam fıstığının üzerinde 39 lira fiyat etiketi vardı. Yani fıstığın tanesi kaba hesapla 1 liraya geliyordu. Dolmanın içindeki o kazık yutulur mu? Almadım tabii..." diyerek  çam fıstığına yapılan zammı eleştirdi.

Yüksel Aytuğ'un yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Çam fıstığının tanesi bir lira
Çam fıstığı...
Dolmaların, helvaların vazgeçilmezi... Ama ben vazgeçtim. Geçen hafta markete gittiğimde çam fıstığını hayatımdan çıkardım...
Eşimin belirlediği sipariş listesinde çam fıstığı ve kuş üzümü de vardı. Baharatların bulunduğu reyona yaklaştım. 50 gramlık çam fıstığının üzerinde 39 lira fiyat etiketi vardı. Yani fıstığın tanesi kaba hesapla 1 liraya geliyordu. Dolmanın içindeki o kazık yutulur mu? Almadım tabii...
Yahu memleket ormanlarının nereden baksan 5'te biri çam... Onların da en az yarısı fıstık verecek cinsten. Nasıl oluyor da bu nimet, altınla yarışır hale geliyor? Vallahi bahçedeki çamlara tırmanıp kozalak toplayasım var!.."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar