6'lı masa toplanıyor: Cumhurbaşkanı adaylığı da gündeme gelecek

6'lı masa toplanıyor: Cumhurbaşkanı adaylığı da gündeme gelecek
Saadet Partisi'nin ev sahibinde yapılacak olan altılı masanın toplantısı 21 Ağustos'ta gerçekleşecek.

İlk toplantının 12 Şubat''ta yapıldığı altılı masa yeni bir toplantıya ise Saadet Partisi''nin ev sahipliğinde gerçekleşemeye hazırlanıyor.

Habertürk''ten Bülent Aydemir ise bu toplantının bugüne kadarki en önemli toplantı olabileceğini yazdı. Aydemir haberinde; 6''lı masanın bu toplantısınıın en önemli ve en kritik toplantı olacağını okuyucularına aktaran Aydemir, bütün partilerle görüştüğünü kaleme aldı. Saadet Partisi''nin bu toplantıda Mescid-i Aksa ve Kudüs''e dair hassasiyetlerin dile getirileceğinin ve ekonomide yaşanan sorunlara karşı tedbirlerin alınacağı belirtildi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun gündeme getirdiği Kur Korumalı Mevduat''ın ekonomiye verdiği zararın da değerlendirileceği aktarıldı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUŞULACAK

İktidarın olası değişikliği durumunda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte nelerin yapılacağının konuşulacağı toplantıya 45 gün ara verilmesi planlanıyor. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali''nde yaşanan gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda Cemevlerine yönelik olarak gerçekleşen saldırıların da konuşulması bekleniyor. Ayrıca Alevi vatandaşların talep ve beklentileri de yine bu toplantıdaki önemli başlıklar arasında bulunuyor. 

SURİYE VE ESAD MASADA

Dış politikada son dönemde yaşanan Esad konusu da maddeler arasında yer alırken; ekonomik-sosyal-siyasal vaatlerinin neler olacağı üzerinde görüş alışverişi de yapılacak. Ayrıca KYK faizleri konusunda bütün partilerin ortak metinlerinde olmasına rağmen CHP''ye mal olması diğer şık bulunmadı. 

45 GÜNLÜK ARA GELECEK PARTİSİ''NİN ÖNGÖRÜSÜ

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konun da masaya yatırılması beklenirken; siyasi partiler verilecek olan 45 günlük arada kendi iç gündemlerine mesai harcayacak. Partilerin kendi adayıyla mı, yoksa çatı adayla mı yola çıkacağına dair sorulan sorulara da yanıt aranacak. Ayrıca bu aranın Gelecek Partisi''nin önerisiyle gündeme geldiği, "Toplanıyorlar ancak hiçbir karar alamıyorlar” eleştirilerini bertaraf etmek için yapıldığı aktarıldı.

PROPAGANDA SÜRECİ NASIL ŞEKİLLENECEK?

Propagandaya dair süreç de bu toplantıda gündeme gelecek. Propaganda sürecinin ortaklaştırılması nasıl olabilir? Liderin bu konuya da yoğunlaşacağı toplantıda, iki partinin genel başkanı düzeyinde yapılan bir toplantıya bir başka parti lideri katıl sağlamayacak. Olası bir ortak aday da ise cumhurbaşkanın ziyaretlerinde sadece parti genel başkan yardımcıları yer alacağı ve tabela çalışmalarında ise 6 partinin koordineli bir şekilde çalışacağı belirtildi. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ ANA GÜNDEM MADDELERİ ARASINDA

6 partinin de üzerinde durduğu en önemli konu başlıkları arasında gelen seçim güvenliğiyle ilgili özellikle CHP kanadından yükselen YSK listeleri çıkışı sonrası tartışmalar başlamıştı. Masada yer alan partiler ise bu konuda koordineli bir şekilde teşkilatlarının güçlü olduğu bölgelerde genel merkezle iletişim halinde kalarak çalışma yürütecek.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar