Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Naci YENGİN

Naci YENGİN

TARİHİSTAN

S. Sami İlker Armağanı

Anadolu''nun bağrı yanık bozkır topraklarında Türküler biraz dua biraz da umut nidasıyla söylenir, dinlenir.

Ömrünü ilme adayanlar, hatta vakfedenler için bundan vazgeçmeleri beklenemez. Ömür geçer, ilim uğruna feda edilen geceler sabahlanır ancak aşk bitmez. Ömür biter Türküleri dinlemeye devam ederiz. Aksi halde Gördes''in ovası, tarlası, bozkırı sessizleşir; kuşlar uçmaz, börtü böcek mahzunlaşır.

Biraz buruk bir hüzün bırakır biraz da gururlandırır insanı armağan kitapları. Ancak armağan kitaplarının en anlamlısı da hayatının orta baharında çıkagelmesidir. Gönüllerine girdiğin insanları unutamazsın, unutmazlar kendilerini!

Yunus dile gelir bizim için söyler: "Dostun evi gönüllerdir/ Gönüller yapmaya geldik!"

Türkü sevdalılarının gönüller yapmaya gelenlerin en gönüllüsü olduğuna inanırım!

Bir an gelir gönüllerinden taşan cümleleri satırlara dökerler aynı gönle sahip olanlar.Tıpkı " S. Sami İlker Armağanı" kitabında olduğu gibi kitaplaşır, ölümsüzleşirler.

Süleyman Sami İlker hocayı önce hekim olarak tanıdım. Ancak hekimliği kadar sanata, edebiyata; kültüre olan aşkının birçok kültür insanından daha canlı ve adeta aşk derecesinde olduğuna şahit olduğumda S. Sami Hocanın Türküleri sevdiğine inandım! O günden bugüne S. Sami Hocamızla birçok kültür programında bir arada bulunduk. Bundan sonra da aynı heyecan ve aşkla devam edecektir inancındayım.

Hayatını hekimliğe ve öğretmeye adayanların emeklilikleri yaşa bağlanmamalı diye düşünüyorum. Ancak günün birinde bu gerçekleşecek ve yetiştirdiğin fidanlar dal budak salacak ve bununla da gurur duyacaksın. Mukadderattan ötesi yok.

Dostları, sevenleri, meslektaşları S. Sami İlker Hocayla olan anılarını, hocanın mesleki ve edebi yazılarını "S. Sami İlker Armağanı" kitabında topladılar.

"S. Sami İlker Armağanı" kitabı Ihlamur Akademi Yayınları arasında yayınlandı.

Kitap hakkında detaylı bilgiler vermektense kitaba katkı sağlayanların isimlerini yazarak çalışmanın uluslararası akademik standartların üzerinde bir çalışma olduğunun da altını çizmeliyim.

Armağan kitapta yer alan yazarlar:

- Ahmet Bican ERCİLASUN - Ahmet İNCE - Ahmet SINAV - Ali Taha İNCE - Ali TOLU - Alina BOKAYEVA - Alper GÖKBEL - Ayşe İLKER - Bilge ERCİLASUN - Celal DEMİR - Cemil ÖZCAN - Deniz Dilan KARABACAK - Eray ESER - Erol OZAN - F. Sırrı ÇAM - Fatma KOÇ ÖZKUL - Ferhat KARABULUT - Gülbin KIYICI - Gündoğan ALPAY - Güngör SOBACI - Harika Nufuscu Durgun - Hüseyin ELBİ - Işıl KURULTAY - İsmail DİRİ - Karlıgaş SAREKENOVA - Kenan ERDOĞAN - Leylâ KARAHAN - M. Erhan YUMUŞAK - Mahmut KAPLAN - Mahmut Oğuz ULUSOY - Medine YILDIZ - Melih KAYA - Mustafa Alper ÇERÇİ - Mustafa Kürşat EVRENOS - Mustafa PALA - Mustafa UĞURLU - Namık Açıkgöz - Nergis BİRAY - Nurşen ÖZBAKIR - Osman ÇEVİKSOY - Özcan R. KAYIKÇIOĞLU - Özlem Nemutlu - Ramazan EKİNCİ - Sabahattin ÇAĞIN - Sagıp ATLI - Seyhun KÜRŞAT - Sıdıka Ece YOKUŞ - Suzan DOĞRUYA - Şenay ALP - Şeyma YALÇIN AVCI - Yasin KARADENİZ - Yunus ERDOĞAN - Yusuf AKAR

Kitabın Künyesi: S. Sami İlker Armağanı

Sayfa Sayısı: 400

Basım Tarihi: Aralık 2022

Ihlamur Akademi

 

S. Sami İlker Hocamızın bilge kişiliğiyle insanları aydınlatmaya, kültür sanat alanında üretmeye ve hekimliğine devam ettirmesi gerektiği olan inancım her zamankinden daha da güçlüdür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları