Rüyada deniz görmek ne anlama gelir?

Rüyada deniz görmek ne anlama gelir?
Rüyada deniz görmek, kuvvetli, şefkatli, adaletli bir devlet başkanına yorulur. Dini tabirlerde deniz; vezir, melik veya sultana yorumlanır. Rüyasında deniz görenin mevsiminde güzel bir tatil yapacağını ifade eder. Deniz rüyası yılın bereketine, gönül sefasına ve neşeli bir hayatın işarettir.

Rüyada deniz görmek isteğin yerine gelmesi, ürünün bereketlenmesi, annenin para vermesi demektir. Yani deniz bereketin simgesi ve baharın gelişinin müjdecisidir. Rüyada bir yerde deniz görmek o yerde rızkın artacağına, alışverişin ucuzlaşacağına ve yaşamın güzelleşeceği anlamına gelmektedir.

Görülme şekli ve detaylarına göre rüyada deniz görmenin detayları. İstediğin şeylere sahip olmak demektir. Deniz rüyası, insanların kendisine muhtaç olduğu adaletli, kuvvetli, şefkatli bir büyüğe yâda devlet başkanına çıkar. Denizi esnaf görse zenginliğe işçi görürse ustasına işarettir.

Abdülgani Nablüsî, rüyada denizi, kuvvetli, cüsseli, adil ve müşfik bir devlet adamı olarak tabir etmiştir. İmam Cafer Sadık (a.s) ise, mülk ve devlet başkanı, büyük kimseler, alim, ilim, mal, iş, melik ve sultan, insanların büyüğü ve gayret şeklinde tabir etmiştir.

Hz. Danyal (a.s): Rüyada deniz görmek, mutlaka halife, sultan veya faziletli bir alimle yorulur. Denizi saf, temiz, düzgün bir halde görmek, adaletli devlet reisine, bulanık, kötü, çırpınır görülmesi, zalim, cebbar sultan anlamındadır.

Denilmiştir ki: Rüyada deniz, ıstırap veren, helak eden bir fitnedir. Deniz rüyası, cehenneme dahi yorumlanmıştır. Yine deniz rüyası, yolculuğa, harbe, harpte elde edilecek mala, ganimete alamettir.

*Rüyada Denizden su almak Allah''tan gelecek olan ihsana,

*Rüyada Denizi geçmek, mal, para ve mülke,

*Rüyada deniz suyunun azalması yahut çekilmesi devlet hazinesinin durumuna ve ekonomik zorluklara,

*Rüyada denizin üzerinde suya batmadan durmak devletten gelecek bir iyiliğe,

*Bulanık deniz suyunu tiksinerek içmek hüzün ve kedere,

*Denizi baştan sona yarmak esenliğe ulaşmaya,

*Denizde boğulmak şehit olmaya yahut günaha batmaya,

*Denizin derinliklerine inip, çıkmak dünya nimetlerine, onun derinliklerinden ince vs. çıkarmak rızka,

*Denizden su avuçlayıp bir kaba yahut gemi, tekne vs. içene koymak uzun ömürlü çocuğa,

*Çalkantılı deniz cehenneme, ıstırap ve fitneye işarettir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar