Rüya içinde rüya görmek neye işaret eder

Rüya içinde rüya görmek neye işaret eder
Hiç daha önce rüya içinde rüya gördünüz mü? Peki rüya içinde rüya görmek neye işarettir?

Üzüntülü ve sıkıntılı günlerin geride kalması yorumlanırken, bazı rüya tabircilerine göre ise rüya içinde rüya görmeyi müjdeli haberlere yorarken bazı tabirciler rüyayı gören kişinin başkalarında kusurlar arayan biri olduğunu söyler.

Rüyayı gören kişi mutlu günler yaşayacaktır ancak bir yandan daha dikkatli ve temkinli hareket etmelidir.

Rüya, uyku evrelerinden olan REM sürecinde gerçekleşen ve bilinçaltından gelen görsel ve işitsel duygular bütünü olarak tanımlanır. Bir insan rüyasında birçok şeyi görebilir. Oldukça makul ya da tamamıyla absürt rüyalar görmek oldukça normaldir.

Uyku sürecinde vücut birçok fonksiyonunu durdururken beyin sürekli çalışmaya devam eder. Bu sayede bilinçaltında var olan duygular ve düşünceler uyku süresinde ortaya çıkar ve bu durum rüyaları oluşturur.

RÜYA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Rüyaların 7 farklı çeşidi bulunur. Rüya çeşitleri;

Bilinçli Rüya Bu rüya tipinde, uyuyan kişi rüya gördüğünün farkındadır ve rüyayı yönlendirebilir.

Gerçek Rüya. Bazı rüyalar zaman içerisinde gerçek hayatta ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple gerçek rüyalar, rüyanın yorumlanması sürecinde oldukça önemlidir.

Basit Rüya. Gün içerisinde gerçekleşen olaylar ile alakalı görülen rüyalardır.

Güzel Rüya. Uçmak, koşmak, yüzmek gibi konular güzel rüyalardır. Bu rüyalar, vücudun rahat ve sağlıklı olduğu dönemlerde görülür.

Tekrarlayan Rüya. İnsanlar bazen aynı rüyayı tekrar tekrar görür. Bu rüyalar olumlu ya da olumsuz olabilir.

Kâbus. Korkunç rüya olarak tanımlanan kâbuslar bilinçaltına inen korkularla alakalı rüyalardır.

RÜYADA İÇİNDE RÜYA GÖRMEK NE DEMEK?

Rüya içinde rüya görmek uzun süredir beklediğiniz ve istediğiniz şeyleri elde edeceğinize delalet edilir. Ümidini kestiğiniz olayların beklemediğiniz bir anda hayırla gerçekleşeceğine yorumlanır.

Bazı tabirciler ise rüya içinde rüya görmeyi daha dikkatli adımlar atmak için gösterilen bir uyarı olarak yorumlar. Rüyayı gören kişinin kendini yaşadıklarına fazla kaptırdığını ve toparlanması gerektiğini söyler.

KÂBUS GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Uzmanlar kâbusu korkulu rüyalar olarak tanımlar. Kâbus görmek kişinin uykusundan korku ile uyanmasına sebep olabilir. Kâbuslar, yaşadığınızın travmaların, başınızdan geçen kötü olayların ve sahip olduğunuz korkuların yansımasıdır.

Kâbus görmek bilinçaltınızda yüzleşmeniz gereken bazı problemler olduğuna işaret eder ancak düzenli olarak kâbus görmüyorsanız kâbus görme sebebiniz beslenme düzeniniz, aşırı stres ya da uyuduğunuz odanın serin olması da olabilmektedir.

BİRDEN FAZLA RÜYA GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Bir gece içerisinde birden fazla rüya görülüyorsa ve bu durum sistematik bir biçimde tekrarlamaya başladıysa bu bir uyku hastalığına işarettir. Birden fazla rüya görmek, uyanıklık eşiğini yaşayamadan uyanıp tekrar uykuya dalma neticesinde oluşur. Bu durum da REM uykusunun sürekli bölünmesi ve tekrar başlaması ile ortaya çıkar. REM uykusunun bölünmesi, uykunun diğer evrelerinin yaşanmasını engeller.

RÜYA İÇİNDE RÜYA GÖRMEK NEDEN OLUR?

Rüya içinde rüya görmek, rüya sahibinin sıkıntı içerisinde olması sebebiyle yaşanabilir. Bu sebeple rüya içinde rüya görmek, rüyayı gören kişinin sıkıntılarından kurtulacağına ve daha iyi günlerin yakında olduğuna yorulur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar