Rüya görmemek ne anlama gelir?

Rüya görmemek ne anlama gelir?
Pek çok insan gece gördüğü rüyayı gündüz sevdiklerine anlatırken, bazıları ise hiç rüya görmediğinden yakınır. Pek bu durumun nedeni nedir? Sizin için araştırdık...

Rüyalar hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Kimi insanlar bazen bir gecede birden çok rüya gördüğünü söylese de bazıları ise hiç görememekten yakınır.

Bilim insanlarının araştırmalarına göre, rüya gören beyin hafızayı koruduğu için, rüya görmek sağlıklı her insanın yaşadığı bir durum. Fakat kimi insanın rüya görmeden koca bir geceyi geçiriyor olması, bu durumun sağlıklı olup olmadığı veya sağlığa etkisi olup olmadığı büyük merak konusu oldu.

Zannedildiğinin tersine rüya görmemek sağlığın değil, ruhi bir hastalığın işareti. Rüya görmemek bir hastalığı tetiklemese bile, bunu hayra yormak da çok doğru değil. Rüyalar bize aslında bu dünyaya ait olmadığımızı hatırlatan bir ikaz niteliği taşır. Bir nevi "Hancı değil, yolcusun" mesajı vermektedir. O yüzden rüya gördüğümüz anlarda, ruhlar alemindeymişiz gibi, geldiğimiz yere dönmüş, sıla-i rahimdeymiş gibi kanatlanıp uçarız.

 

Rüyalar insanı öbür dünyaya hazırlayan bir bakış açısı kazandırır. Bu sebeple rüya görmek, her insanın yaşaması gereken bir durum olmakla beraber, rüya görmemek ruhi bir hastalık olarak yorumlanabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar