Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ilk turu ardından Ukrayna'dan ilk açıklama

Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ilk turu ardından Ukrayna'dan ilk açıklama
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında, taraflar arasında ilk görüşme yapıldı. İkinci tur görüşmeler için heyetlerin danışma amaçlı olarak önce başkentlerine dönecekleri belirtildi. İkinci tur görüşmelerin yakın gelecekte yapılacağı açıklandı. Görüşmenin ardından Ukrayna'dan yapılan ilk açıklamada Rusya'nın hala aşırı önyargılı olduğu aktarıldı.
Rusya''nın Ukrayna saldırısı sürerken iki ülke arasında ilk görüşme gerçekleştirildi. Heyetlerin ikinci tur görüşmelerden önce, hükümetlerine danışmak için başkentlerine dönecekleri belirtildi. Rusya ve Ukrayna heyetleri, ateşkesin sağlanması için yakın gelecekte, ikinci tur müzakerelerin yapılması konusunda anlaştı.
 
GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN UKRAYNA''DAN İLK AÇIKLAMA
 
Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski''nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya''nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu açıkladı.
 
Bununla birlikte, Rusya Dışişleri Bakanı yardımcısı, ABD''li büyükelçi ile görüştü.
 
Üst düzey bir ABD''li yetkili yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde Kiev''i kuşatmaya çalışmasının beklendiğini ve şimdiye kadar şehirdeki yavaş ilerlemeleriyle ilgili hayal kırıklıklarından dolayı daha agresif hale gelebileceklerini söyledi.
 
Yetkili, "Önümüzdeki günlerde ilerlemeye devam etmek ve şehri kuşatmaya çalışmak isteyeceklerini umuyoruz" diyen yetkili, Rus birliklerinin yaklaşık Kiev şehir merkezinden yaklaşık 26 km uzaklıkta olduğunu bildirdi.
 
Diğer taraftan, ilk görüşmeler çin seçilen adres ise Kiev yönetiminin ilk başta reddettiği Belarus sınırı oldu.
 
Ukrayna heyetinde, Ukrayna Savunma Bakanı, iktidardaki Halkın Hizmetkarı partisi lideri ve Dışişleri Bakan Yardımcısı yer aldı. Rusya heyetinde de Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Belarus Büyükelçisi Boris Grızlov ve Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy yer aldı.
 
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski iki ülkeden temsilcilerin Belarus''ta görüşmelere başlayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar