Rusya'nın drone ürettiği tesise Ukrayna'dan kamikaze saldırısı! Görüntüler sosyal medyadan sızdırıldı...

Rusya'nın drone ürettiği tesise Ukrayna'dan kamikaze saldırısı! Görüntüler sosyal medyadan sızdırıldı...
Rusya'nın Tataristan'daki insansız hava aracı (İHA) fabrikasına İHA'larla gerçekleştirilen bir saldırı rapor edildi. Saldırının, tesiste Shaded-135 modeli kamikaze İHA'ların üretildiği ortaya çıktı. Yetkililer, saldırı sonucunda herhangi bir can kaybının olmadığını duyurdu.

Rusya'nın Tataristan'ındaki sanayi tesislerine insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYA SIZDIRILDI

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu sabah Alabuga ve Nizhnekamsk'taki sanayi tesislerine insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar hakkında bilgi vermek istiyorum. Şu ana kadar ciddi bir hasar tespit edilmedi ve işletmelerin üretim süreçleri aksamadı. Saldırılarda can kaybı yaşanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, bir insansız hava aracının binaya doğru hızla alçalması ve ardından güçlü bir patlamanın yaşandığı görülebiliyor.

DRONE ÜRETİMİ YAPILIYORDU

Uluslararası ajanslar, saldırının arkasındaki sorumluları veya tesislerde ne üretildiğine dair ayrıntıları paylaşmazken, Ukrayna medyası Alabuga'daki tesislerde Shaded-135 kamikaze drone'larının üretildiğini belirtti.

Yerel haber kaynaklarına göre, Ukrayna'ya 1200 kilometre uzaklıktaki bu saldırı, İHA'ların kullanıldığı ilk örnek olarak öne çıkıyor.

Rusya'nın İHA üretim tesislerine yönelik kamikaze saldırısıyla ilgili görüntüler ise sosyal medyada paylaşıldı.

SALDIRILAR HIZ KESMİYOR

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın üçüncü yılında, ülkeler arasındaki karşılıklı füzeli saldırılar devam ediyor. Kiev Askeri İdaresi tarafından dün yapılan açıklamada, Rusya güçlerinin yılbaşından bu yana başkent Kiev'e 5 hipersonik Zircon füzesi fırlattığı ifade edildi.

Açıklamada, Zircon saldırılarının bu yılın ilk üç ayında gerçekleşen 180 füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı arasında yer aldığı belirtilirken, kentin ayrıca 113 seyir füzesiyle vurulduğu bildirildi.

Ukrayna bugün de Rusya'nın gece boyunca gerçekleştirdiği drone saldırıları sonucunda enerji tesislerine zarar verdiğini duyurdu. Ukrayna yetkilileri, saldırılarda kullanılan 10 İHA'dan dokuzunun etkisiz hale getirildiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar