Rusya’da sel felaketi: 10 bin ev sular altında kaldı

Rusya’da sel felaketi: 10 bin ev sular altında kaldı
Rusya'nın Orenburg bölgesinde yaşanan sel felaketinde, Orsk şehrinde bulunan bir barajın patlaması sonucu en az 10 bin ev su altında kaldı. Şehirdeki 230 bin kişilik nüfusun ise 6 bin 100'ü tahliye edildi.

Rusya'nın Orenburg bölgesine şiddetli yağışların vurması sonucu, Orsk kentinden geçen Ural Nehri'nin su seviyesi yükselerek baraj setinden taştı. Orsk Belediye Başkanı Vasily Kozupitsa, kentteki ikinci bir nehir olan Yelshanka'nın da taştığını ve bölgedeki insanların tahliye edilmesi için önlemler alındığını belirtti. Orsk'te 3'ü çocuk olmak üzere 9 kişi hastaneye kaldırıldı ancak hayati tehlikelerinin olmadığı açıklandı.

Barajın patlamasıyla birlikte en az 10 bin ev sular altında kaldı ve 230 bin kişilik nüfusa sahip kentte 6 bin 100 kişi tahliye edildi. Ayrıca, kentteki 40 okuldan 15'i sel sularına teslim oldu. Evlerini terk etmek zorunda kalanlar, sel sularıyla başa çıkmak için kanolar kullandılar. Buzuluk kasabasındaki Samara Nehri'nin su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, bölgede gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

pps.webp

Yetkililer, 310 bin nüfuslu Kurgan'da nehir kenarındaki mahallelerde yaşayanların sel sularının kısa süre içinde kente ulaşabileceği uyarısında bulundular. Orenburg Bölge Valisi Denis Pasler, selin bölgede etkili olan en büyük sel felaketi olduğunu ifade etti. Orenburg'dan geçerek Kazakistan'a uzanan 2 bin 400 kilometrelik Ural Nehri boyunca sel felaketinin yaşandığını söyledi.

-001.webp

En az 550 bin kişinin yaşadığı Orenburg'un Belediye Başkanı Sergei Salmin ise sel sularının artarak devam edeceğini ve durumun oldukça kritik olduğunu belirtti.

o.webp

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Acil Durumlar Bakanı Alexander Kurenkov'a bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunması talimatını verdi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Kurgan'daki selin ve Sibirya'ya bağlı Tümen bölgesindeki sellerin kaçınılmaz olduğu belirtildi. Putin'in bölge valileri ile telefon görüşmeleri yaparak bilgi aldığı ifade edildi.

Kurenkov, şişelenmiş su ve mobil arıtma tesislerine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Yerel sağlık yetkilileri, selin vurduğu bölgelerde Hepatit A'ya karşı aşılama çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar