Rusya'da Kuran-ı Kerim yakan zanlının cezası belli oldu!

Rusya'da Kuran-ı Kerim yakan zanlının cezası belli oldu!
Geçen yıl Kuran-ı Kerim'i yakarak büyük tepki çeken Nikita Zhuravel, Çeçenistan'da çıkarıldığı mahkemede 3.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl, Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye 800 kilometre uzaklıkta bulunan Volgograd kentindeki bir caminin önünde Kuran-ı Kerim'i yakan 20 yaşındaki Nikita Zhuravel, Grozni'de hakim karşısına çıktı. Zhuravel, Mayıs 2023'te gözaltına alındıktan sonra Çeçenistan'daki bir hapishaneye gönderilmişti. Hakkında suç duyurusunda bulunan ve duruşmada yer alan 13 imam, Zhuravel'in "manevi değerlere derin zarar" verdiği gerekçesiyle yargılanmasını talep etmişti. Grozni Visaitovsky Bölge Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Zhuravel'e 3.5 yıl hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, Volgograd kentindeki bir caminin önünde Kuran-ı Kerim'i yakan Zhuravel, Rus istihbaratı tarafından gözaltına alınmıştı. Tüm sorgularda ve cezaevinde Zhuravel, defalarca pişmanlığını dile getirerek özür dilemişti. İlk sorgusunda, Ukrayna istihbaratının kendisine para teklif ettiğini ve bu nedenle eylemi gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Zhuravel, Çeçenistan'ın talebi üzerine Grozni'ye nakledilmiş ve duruşmalar burada görülmüştü. Geçtiğimiz Eylül ayında, Çeçen lider Ramazan Kadirov'un oğlunun Zhuravel'i dövdüğü görüntüler medyada yayınlanmış, Kadirov ise oğluyla gurur duyduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar