Rusya'da kıyametin kopması an meselesi: Wagner birlikleri Moskova kapısına dayandı

Rusya'da kıyametin kopması an meselesi: Wagner birlikleri Moskova kapısına dayandı
Rusya hükümetine askeri darbe girişiminde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri, Moskova'ya 2 saat içerisinde ulaşabilecekleri mesafeye ilerledi. Uzmanlar, gece saatlerinde Wagner ve Rus ordusu arasında silahlı çatışmaların yaşanmasını bekliyor.

Rusya lideri Vladimir Putin’e karşı ’isyan’ başlatan paralı askeri şirket Wagner’in patronu Yevgeny Prigojin ve ordusu Moskova’ya doğru ilerlerken, Wagner’in Rostov ve Voronej’den sonra Moskova’ya 360 kilometre mesafede bulunan Lipetsk bölgesine ulaştığı kaydedildi.

Wagner grubuna ait askeri konvoyun eyalet sınırları dahilinde ilerlediğini duyuran Lipetsk Valisi Igor Artamonov, Telegram hesabından, “Yetkililer halkın güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alıyor. Durum kontrol altında" ifadelerini kullandı.

UZMANLAR BU GECEYE DİKKAT ÇEKTİ

Ramazan Kadirov'un talimatıyla Wagner Grubu'na karşı koymak için harekete geçen Çeçen birliklerine karşın isyancıların ilerleyişi tüm hızıyla devam ediyor. Uzman isimler, bu gece yarısı Rus ordusu ile Wagner birlikleri arasında silahlı bir çatışma yaşanmasının son derece muhtemel olduğuna dikkat çekti.


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar