Rusya uyardı! AB'den petrol ambargosu yok kararı…

Rusya uyardı! AB'den petrol ambargosu yok kararı…
Batılı ülkelerin Rus petrolünü almayı durdurmaları halinde, fiyatların varil başına 300 dolara çıkabileceği uyarısı yapan Rus politikacının ardından, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya petrol ambargosu kararı çıkmadığını duyurdu.

Dışişleri ve savunma bakanları toplantılarının ardından Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, basına yaptığı açıklamada, Ukrayna''ya saldırıları nedeniyle Rusya''ya yaptırımların süreceğini ancak bu hafta içerisinde yeni bir paketin kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Rusya''ya petrol ambargosu uygulanması konusunda herhangi bir karar çıkıp çıkmadığına ilişkin soru üzerine Borrell, enerji konularını gündeme getiren bazı üye ülkelerin olduğunu ve ilginç tartışmaların yaşandığını ancak bir karar alınmadığını kaydetti.

AVRUPA ORDUSNUNU KURMAK İSTEMİYORUZ

Borrell, Stratejik Pusula''nın kabul edilmesini Ukrayna''daki savaş nedeniyle "tam zamanında" ve "önemli bir dönemeç" olarak tanımlayarak, "Avrupa ordusu kurmak istemiyoruz. Her üye ülke, kendi ordusunu muhafaza edecek ancak daha yakın çalışmak istiyoruz." dedi.

AB Konseyi, Birliğin güvenlik ve savunma alanındaki rehberi niteliğinde olacak Stratejik Pusula belgesini, bugünkü toplantıda kabul etmişti

''PETROL FİYATLARI FIRLAR'' ULTİMATOMU!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Batılı ülkelerin Rus petrolünü almayı durdurmaları halinde, fiyatların varil başına 300 dolara çıkabileceği uyarısında bulunmuştu.

Novak, başkent Moskova''da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi yetkilileriyle gerçekleştirdiği dün ki toplantıda, Rusya''ya yönelik yaptırımların enerji sektörüne etkilerini değerlendirmişti.

Rus petrol sektörünün vergilendirme sisteminde bazı değişiklikler yapılacağına işaret eden Novak, "Ürünlerimizin bir kısmı şu anda indirimle satılıyor. Şirketlerimizin zarara uğramaması için vergilendirme sistemini piyasadaki petrol fiyatlarına denk hale getirmeliyiz." diye konuşmuştu.

ABD ve İngiltere''nin Rus petrolü almayı durdurma kararı aldığını anımsatan Novak, "Bunun etkisi az oldu çünkü bu ülkelere sevkiyatımız düşük seviyede. ABD''ye tüm petrol ihracatımızın yüzde 3''ünü sevk ediyorduk." ifadesini kullanmıştı.

Rusya''nın, yaptırım baskısına rağmen petrol ve doğal gaz üretimini tam kapasiteyle sürdürdüğünün altını çizen Başkan yardımcısı, "Ocak ve şubatta üretimimiz geçen yıla kıyasla daha da yüksek seviyede." diye konuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar