Rusya'nın Odessa Limanı'nı bombalaması sonrası tahıl fiyatları fırladı

Rusya'nın Odessa Limanı'nı bombalaması sonrası tahıl fiyatları fırladı
İstanbul'da bir araya gelen Ukrayna ve Rus heyetleri, Ukrayna limanlarında mahsur kalan tahılın güvenli bir şekilde ihraç edilmesi için anlaşma imzalamıştı. Anlaşma sonrası düşüşe geçen buğday fiyatları, bölgeden gelen saldırı haberi sonrası yeniden yükselişe geçti.

RUSYA VURDU, FİYATLAR FIRLADI!

Rusya''nın İstanbul''da Ukrayna ile yaptığı anlaşmanın ertesi günü Odessa Limanı''nı vurması sonrası tahıl krizi kaldığı yerden devam ediyor.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmanın ardından Odessa limanının vurulmasıyla günlük yüzde 3,5’in üzerinde değer kazandı.

FİYATLARDA YÜZDE 3,5 ARTIŞ
Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yüzde 3,5 artışla ton başına 288 dolar seviyesine yükseldi.

Ukrayna cuma günü imzalanan tahıl anlaşması kapsamında Karadeniz limanlarından ihracatı tekrar başlatmaya çalışırken, Rusya’nın cumartesi günü Odesa limanına yaptığı saldırının devamının gelmesi halinde sevkiyatın durabileceği uyarısında bulundu.

RUSYA''NIN İDDASI: TAHIL KORİDORUNU ETKİLEMEZ

Kremlin''den yapılan açıklamada, Odessa''ya yönelik saldırılarda ‘tahıl ticareti yapılan limanın hedef alınmadığı, altyapı tesislerinin vurulduğu belirtilirken, bu durumun varılan anlaşmayı veya Tahıl koridorunu etkilemeyeceği savunuldu.

Rus basınına göre, Odessa limanında vurulan gemi Kiev rejimine Batı''nın silahlarını taşıyordu.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov dün Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Rus tahılının Mısır’a sevkiyatı konusunda güvence verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar