Rusya, Ukrayna’nın 35 dronunu imha etti

Rusya, Ukrayna’nın 35 dronunu imha etti
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna kaynaklı dron saldırılarının engellendiğini ve Ukrayna'ya ait 35 dronun imha edildiğini duyurdu.

Rusya, Devlet Başkanlığı seçiminin son gününde Ukrayna tarafından dron saldırıları düzenlendiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Krasnodar bölgesinde 17, Moskova bölgesinde 4, Yaroslavl bölgesinde 4, Belgorod, Kaluga, Oryol, Rostov ve Kursk bölgelerinde olmak üzere toplamda 35 dronun imha edildiği belirtildi. En büyük saldırının ülkenin Krasnodar kentinde gerçekleştiği ve bir petrol rafinerisinin hedef alındığı ifade edildi. Krasnodar yetkilileri, Slavyansk-on-Kuban'daki petrol rafinerisine 17 dronla saldırı girişiminde bulunulduğunu ve dronların düşürüldüğünü aktardı. Bir dronun imha edildiği sırada yangına neden olduğu bildirildi.

rusya-ukraynanin-35-dronunu-dusurdu.jpg

Rusya'nın Ukrayna'nın Zaporijya bölgesinde kurduğu askeri-sivil idare yetkilisi Vladimir Rogov, Ukrayna'ya ait 2 dronun seçim merkezine saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Binanın ateş aldığını ancak ölü ya da yaralanan olmadığını belirtti.

rusya-ukraynanin-35-dronunu-dusurdu-h1521808-11.webp

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sabahın erken saatlerinde kentin farklı bölgelerinde tespit edilen 4 dronun düşürüldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu. Savunma Bakanlığı açıklamasında ise, 4 dronun Moskova'nın kuzeyindeki Yaroslavl bölgesinde imha edildiği bilgisi verildi. Ayrıca, Ukrayna'nın kuzeyindeki Belgorod bölgesine yönelik saldırılar da gerçekleştirildiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar