Rusya son kez uyardı: İçinde diplomatlar varken vururuz

Rusya son kez uyardı: İçinde diplomatlar varken vururuz
Son günlerde Ukrayna'nın Rus topraklarında düzenlediği çeşitli saldırılar sonrası Kremlin yönetiminden zehir zemberek açıklamalar geldi. Ukrayna'nın toprakları dışında saldırılara devam etmesi ve batılı ülkelerin bunu desteklemesi halinde 'sabrımız taşacak' açıklaması yapan Rusya, Kiev'de yer alan karar alma merkezlerini hedef almakla tehdit etti.

RUSYA UYARDI: İÇİNDE DİPLOMATLAR VARKEN VURURUZ!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, iki taraftan gelen sert açıklamalar sonrası yeni bir boyut kazandı. Ukrayna tarafının son zamanlardaki Rus ordusunun ikmal hatlarına düzenlediği saldırılar Rus yönetimini oldukça kızdırdı. İngiliz Silahlı Kuvvetleri''nden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı James Heappey''nin, ''Ukrayna''nın Rus ikmal hatlarını bozmak için yaptığı saldırıların savaşın meşru bir parçası'' söylemi sonrası açıklama yapan Rusya, "Batı, Ukrayna''nın sınır ötesi saldırılarını teşvik etmeyi ve sabrımızı sınamayı bırakmalı" açıklaması yaptı.

DİPLOMATLAR VARKEN VURURUZ

Dün Kremlin, Londra hükümetini provokasyonla suçlayarak bunun devam etmesi halinde Kiev''deki ''karar alma merkezlerini içinde diplomatlar varken'' vurmaya hazır olduklarını duyurdu. Ukrayna kuvvetlerinin Belgorod''daki bir petrol deposu da dahil olmak üzere Rus topraklarına saldırdığını iddia eden Kremlin''in Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova da "Rusya''nın, Kiev rejimine silah sağlayan NATO ülkelerinin topraklarındaki askeri hedefleri vurabileceğini anlıyorsunuz, değil mi?" diye uyardı.

''BATI SABRIMIZI ZORLAMAMALI''

Ukrayna''da süren savaşa dair bir basın toplantısı düzenleyen Zakharova, Ukrayna''yı Rusya topraklarına saldırı düzenlemesi yönünde teşvikler olduğunu belirterek, "Batı artık Rusya''nın sabrını zorlamamalı" dedi. Ayrıca Ukrayna''yı ziyaret eden Batı''nın ileri gelenlerini tehdit ederek şunları söyledi: Rusya''ya karşı böyle bir saldırganlık cevapsız kalamaz. Kiev ve batılı başkentlerin, Rusya Savunma Bakanlığı''nın daha fazla provokasyonun sert bir yanıtla karşılanacağına ilişkin açıklamasını ciddiye almalarını istiyoruz. Ukrayna''nın karar alma merkezlerinde bulunan Batılı danışmanlar, Rusya''nın müdahale tedbirleri için bir sorun olmayacak. Sabrımızı sınamaya devam etmemenizi tavsiye ediyoruz.

KUKLA SÖYLEMİNİ YİNELEDİ

Ukrayna hükümetinin bağımsızlığının olmadığını ve Batı''nın kukla rejimi olduğunu öne süren Zakharova, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy''e “kullanılıyorsunuz” diye seslenerek şöyle devam etti: "Ve yine Zelenskiy rejiminin bağımsız olmadığını ve kararlarının tamamen yabancılara bağlı olduğunu görüyoruz. Batılı küratörlerin, Kiev''in eylemlerinin bağımsız olduğu düşüncesini empoze etmeye çalıştıklarına inanıyorum. Kiev rejimi dediğimiz bir grup insan da bu şekilde bağımsız kararlar aldıklarını ve durumu kontrol ettiklerini zannediyor. Bu sadece bir illüzyon, kullanılıyorsunuz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar