Rusya Kiev'i vurdu: Bu kez hedeflerinde tank fabrikası

Rusya Kiev'i vurdu: Bu kez hedeflerinde tank fabrikası
Rusya, batırılan Moskova kuruvazörünün ardından ikinci günde Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı. Uzun menzilli füzeler kullanarak saldırıya geçen Rus ordusunun hedefinde ise bu kez şehirde yer alan bir tank fabrikası vardı. Hatırlanacağı üzere Rusya, Kiev ve çevresini uzun süre kuşatma altında tutsa da direnişi kıramayarak, birliklerini ülkenin doğusunda yer alan Donbas bölgesine kaydırmıştı.

RUSYA YENİDEN KİEV'E SALDIRDI: VURDUKLARI YER DİKKAT ÇEKTİ

Rusya, Ukrayna''yı hedef almaya devam ediyor. 24 Şubat tarihinde başlayan savaş, Ukrayna''nın Rusya''ya ait bir gemiyi batırması ile alevlenirken, Rusya, başkent Kiev''i hedef almaya devam ediyor. Güçlerini  Kiev dahil ülkenin batı ve kuzeyindeki bölgelerden çekerek doğudaki Donbas’a yönlendiren Putin yönetimi, arka arkaya ikinci günde de Kiev’i vurdu. Saldırılar, Rusya’nın Karadeniz’deki en önemli ateş gücü Moskova kruvaziyerinin batmasının ardından geldi. Rus ordusu, dün sabah saatlerinde Karadeniz’den ateşlediği füzeler ile Kiev yakınlarındaki bir tank fabrikasını hedef aldı.

DENİZDEN SALDIRDILAR

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kent merkezine 20 km mesafedeki Darnyrsky semtindeki tesisin hedef alındığını açıklarken, bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı da söz konusu fabrikayı vurmak için “yüksek hassasiyetli, uzun menzilli” silahlar kullandıklarını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere Rusya, geçen cuma günü de yine Kiev şehir merkezine yakın füze fabrikasını vurmuş, tesiste Moskova kruvaziyerini batırdığı iddia edilen Neptün füzelerinin üretildiği belirtilmişti. Ukrayna ordusunun Rus topraklarına yönelik tacizlerde bulunduğunu iddia eden Moskova yönetimi, bunlar durmazsa Kiev’e yönelik “sıklığı ve şiddeti artan saldırılar” düzenleme tehdidinde bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar