Rus muhalifler, Navalny'nin cenazesinin konvoyla taşındığı görüntüleri paylaştı

Rus muhalifler, Navalny'nin cenazesinin konvoyla taşındığı görüntüleri paylaştı
Rus muhalif medya kuruluşları, muhalif lider Alexei Navalny'nin cezaevinden çıkarıldıktan sonra konvoy eşliğinde morga götürüldüğü anların görüntülerini paylaştı.

Rusya'da 16 Şubat'ta tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybettiği duyurulan Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin kesin ölüm nedenine ilişkin devam eden soruşturma, Navalny'nin cansız bedeninin cezaevinden çıkarılıp morga götürüldüğü anların görüntülerinin ortaya çıkmasıyla daha da dikkat çekiyor.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Rus muhalif medya kuruluşları, Navalny'nin cenazesinin Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi'ndeki cezaevinden morga götürüldüğü anlara ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, 16 Şubat'ı 17 Şubat'a bağlayan gece, konvoy halinde önce bir polis aracı, daha sonra sedan bir aracın geçişi görülüyor. Ardından, Navalny'nin cansız bedeninin olduğu iddia edilen cezaevi minibüsü ve bir polis aracı daha geçiyor.

aw145721-01.jpg

OTOPSİ İÇİN SALEKHARD'A GÖTÜRÜLDÜ

Novaya Gazeta'ya göre, Nobel ödüllü Rus muhalif gazeteci Dmitry Muratov'a ait olan gazete, Navalny'nin cansız bedeninin Labytnangi'deki cezaevinden çıkarıldıktan sonra otopsi için Salekhard kentindeki Bölge Klinik Hastanesinin morguna götürüldüğünü belirtti.

CENAZENİN TESLİM EDİLMESİ GECİKECEK

Rusya Soruşturma Komitesi, Navalny’nin avukatları ve ailesiyle iletişime geçti. Navalny'nin basın sözcüsü Kira Yarmysh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müfettişlerin aileye ve avukatlara kimyasal incelemeler yapılacağını ve cenazenin en az 14 gün daha teslim edilmeyeceğini söyledi.

ax1.webp

EŞİ YULİA NAVALNAYA'DAN AÇIKLAMA

Muhalif lider Alexei Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, eşinin çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Navalnaya, eşinin zehirlendiğine inandığını ve ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tuttu. Ayrıca, eşinin cansız bedeninin "zehirlenme izleri silininceye kadar" kendilerine teslim edilmeyeceğini iddia etti.

NAVALNY'NİN GEÇMİŞİ VE TUTUKLULUĞU

Rus muhalefet lideri ve yolsuzlukla mücadele aktivisti olan Navalny, 2020'de uçaktayken zehirlenmiş ve tedavi görmek için Almanya'ya götürülmüştü. 2021'de Rusya'ya dönüşünde tutuklanmış ve 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalny, Rusya'da yasaklanan Yolsuzlukla Mücadele Vakfı üzerinden yasadışı eylemler düzenlemek ve Kremlin aleyhine sözler kullanmak gibi suçlamalarla da karşı karşıyaydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar