RTÜK’ten seçim yasaklarıyla ilgili uyarı

RTÜK’ten seçim yasaklarıyla ilgili uyarı
RTÜK, 31 Mart Yerel Seçimleri'ne yaklaşırken, yayın kuruluşlarına önemli hatırlatmalarda bulundu. Seçim sürecinde tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine riayet edilmesi gerektiğine vurgu yapan RTÜK, propaganda yayınlarında siyasi parti ve adaylara yönelik iftira ve hakaret içeren ithamlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, seçim sürecinin son 10 günlük aşamasına girildiğine dikkat çekilerek, medya kuruluşlarına önemli uyarılarda bulunuldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği kuralların ihlal edilmemesi gerektiğine vurgu yapılarak, medya aracılığıyla yapılan propaganda faaliyetlerinin belirlenen sınırlar içinde yürütülmesi gerektiği hatırlatıldı.

Seçime katılan siyasi partilere ve adaylara 30 Mart 2024 saat 18.00'e kadar medya üzerinden propaganda yapma hakkı tanındığı ifade edildi. Ancak, seçim gününe kadar olan süreçte tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun yayın yapılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, siyasi parti liderleri ve adaylar hakkında iftira veya hakaret içeren ithamlarda bulunulmaması gerektiği belirtildi. Haber bültenleri ve tartışma programlarında yer alacak konuk ve yorumcuların da tarafsızlık ilkesine uygun hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar