Romanya'dan 1 asırlık emanet: Tonlarca altınını geri istedi... Rusya'dan küfürlü yanıt geldi

Romanya'dan 1 asırlık emanet: Tonlarca altınını geri istedi... Rusya'dan küfürlü yanıt geldi
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, AP'nin I. Dünya Savaşı sırasında Romanya tarafından Moskova'ya gönderilen altın ve diğer değerli eşyaların Rusya'ya iadesine ilişkin karara çok sert bir tepki gösterdi.

Rusya, Romanya'nın I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderdiği altın ve diğer değerli eşyaları geri alma talebine sert bir yanıt verdi.

ALTINLARIN ROMANYA'YA İADE EDİLMESİ KARARI...

Perşembe günü Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Rusya'nın I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderdiği altın ve diğer değerli eşyaları Romanya'ya iade etmesini öngören bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.

7lafg-1710648640-899.webp

MEDYEDEV'DEN KÜFÜRLÜ YANIT

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, VK sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Avrupa Parlamentosu'nun kararını eleştirerek söz konusu talebi "küstahlık" olarak niteledi. Medvedev, "AB, 300 milyar dolar değerinde Rus varlığını çaldı. Şimdi de Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istiyor. Buna 'S. gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği'nin 1935'te söz konusu altınların bir kısmını Romanya'ya iade ettiğini savundu.

1270081-917387001.jpg

NE OLMUŞTU?

I. Dünya Savaşı sırasında Romanya Krallığı, kültürel hazinelerle birlikte 91.5 ton altın sikke ve külçeyi Moskova'ya demiryoluyla göndermişti. Romanya, savaşta Almanya, Avusturya-Macaristan ve Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Rusya, İngiltere ve Fransa'nın yanında yer almıştı.

1917'DE İKTİDARI ELE GEÇİRİNCE ALTINLARA EL KOYDU

1917'de Bolşeviklerin Rusya'da iktidarı ele geçirmesinin ardından altınlara el konulmuş, daha sonraki yıllarda Romanya'nın altını geri alma çabaları sonuçsuz kalmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar