Roma, 1 oyuncu fazla değiştirdi

Roma, 1 oyuncu fazla değiştirdi
İtalya Kupası maçında Roma, Spezia karşısında 6 oyuncu değişikliği yaptı.

Maçta ilginç oyuncu değişikliği!

İtalya Kupası'nda Roma ile Spezia'yı Roma Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya getiren maçta ilginç bir olay yaşandı.

Uzatmaya giden karşılaşmanın 95’inci dakikasında Roma’nın defans oyuncusu Mancini ile kalecisi Pau Lopez'in kırmızı kart görmesiyle takımın 9 kişi kalmasının ardından, Cristante’nin yerine yedek kaleci Fuzato oyuna girerken, Pedro’nun yerine de Ibanez değişikliği yapıldı.

Ancak 69’uncu dakikada 2, 85’inci ve 91’inci dakikalarda 1’er kez olmak üzere toplamda 4 değişiklik gerçekleştiren sarı kırmızılı takım, bu 2 hamleyle birlikte toplamda 6 oyuncu değişikliğine ulaştı.

Yaşanan bu durum, maçın sona ermesine engel olmadı. Normal süresi 2-2 biten maç, uzatmalarda 9 kişi kalan rakibi fazla oyuncu değiştirdikten sonra 2 gol bulan Spezia’nın 4-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maç bittikten sonra ise ülkenin spor basınında konunun yankıları büyük oldu. Medya organları ve futbolseverler, Roma kulübünün ‘büyük skandala imza attığı’ konusunda görüş birliğine vardı.

HÜKMEN MAĞLUP SAYILABİLİR

Roma’nın bu hata nedeniyle 3-0 hükmen mağlup sayılması bekleniyor.

FIFA, 5 oyuncu değişikliğine onay verirken aldığı kararda, normal sürelerde 5'ten az oyuncu değişikliği yapıldıysa, uzatmalarda 1 oyuncu değişikliği hakkını ülke federasyonlarına tanıyor ancak İtalya Kupası'nda bu kuralın geçerli olmadığı çıkarılan yönetmelikle duyurulmuştu.

Roma kulübü, geçen yıl da 23 yaşındaki Amadou Diawara’yı 22 yaş statüsünde göstererek 0-0 berabere kaldığı Verona maçında 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar