Rock festivalinde şortunu indiren şarkıcı Çin'de gözaltına alındı

Rock festivalinde şortunu indiren şarkıcı Çin'de gözaltına alındı
Asya devi Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinin merkezi Şiciazhuang'da düzenlenen rock festivalinden gözaltı haberi geldi.

Pazartesi günü kentin kültür bürosundan yapılan açıklamada, ilk başta festival kadrosunda yer almayan bir gruptaki Ding soyadlı bir müzisyenin "toplumsal ahlaka zarar vermekten" dolayı gözaltına alındığı belirtildi. Organizatörün konser düzenlemekten men edilerek 750 bin liralık ceza yediği de aynı açıklamada bildirildi.

Büro, "performansların denetiminin güçlendirileceği" vurgusunda bulunurken şu ifadeleri kullandı:
'Umarız ki performansçılar ve çalışanlar kanunlara ve düzenlemelere bilinçli bir şekilde uyar, ahlakı güçlendirir ve kitlelere sağlıklı ve pozitif bir eğlence sunar.'

Çin sosyal medyasında yayılan videolarda Baolixiangbin (Vahşi Şampanya) adlı grubun solistinin geçen hafta cumartesi günü Rock Memleketi Festivali kapsamında yapılan konser sırasında şortunu indirdiği görülüyor. Seyircilerin "Donunu indir!" tezahüratlarına rağmen şarkıcı bu talebi yerine getirmiyor. Müzikseverler pandeminin neden olduğu tecritlerin bitirilmesini neşeyle karşılıyor. ABD merkezli CNN, olayı haberleştirirken bu gözaltının ülkedeki özgür ifadenin sınırlarını gösterdiğini savundu.

"Çin'in Twitter'ı" diye bilinen Weibo'da yorum yapanlar da "Rock Kenti olmak istiyorsunuz ama o gen sizde var mı?" gibi ifadelerle tepki gösterdi. Şiciazhuang kenti, alternatif müzik sahnesinin güçlü olduğu bir yer olarak biliniyor. Bu festivalin Ekim'e kadar süreceği ay başında açıklanmıştı. Etkinlikle turizmin ve tüketimin geliştirilmesi hedefleniyor. (Independent)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar