Resul Emrah Şahan kimdir? CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan kaç yaşında, nereli?

Resul Emrah Şahan kimdir? CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte CHP'nin belediye başkan adayları da belli olmaya başladı. CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan oldu. Peki Resul Emrah Şahan kimdir? CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan kaç yaşında, nereli?

Resul Emrah Şahan kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 8'i büyükşehir, 13'ü il olmak üzere toplamda 209 belediye başkan adayını açıkladı. İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Şişli'de aday olarak Resul Emrah Şahan gösterildi. Peki Resul Emrah Şahan kimdir? CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan kaç yaşında, nereli?

RESUL EMRAH ŞAHAN KİMDİR?

CHP'nin Şişli Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen Resul Emrah Şahan, 1982 yılında Ankara'da doğmuştur. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olmuştur.

Şahan, kariyerine 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şehir plancısı olarak başlamıştır. Ulaşım, altyapı, kentsel politikalar ve kentlerin teknolojiyle entegrasyonu gibi konularda özel sektör ve kamu kuruluşlarına danışmanlık yapmıştır. Aynı zamanda 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi'nde Teknik Koordinasyon ve Projeler Birimi Koordinatörü olarak görev yapmış, katılımcı kent planlama ve araştırma-geliştirme çalışmaları alanlarında projeler geliştirmiştir.

2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan Şahan, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 Seçimleri Politika ve Projeler Bildirgesi'nin hazırlanmasında teknik çalışmaların ana koordinasyonunu yönetmiştir. 2019-2023 yılları arasında ise toplam 4 yıl boyunca İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı ve Bimtaş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar