Ressam Bob, meğer ne anlatmış: Çizdiği resimlerin gizli hikayesi yıllar sonra ortaya çıktı!

Ressam Bob, meğer ne anlatmış: Çizdiği resimlerin gizli hikayesi yıllar sonra ortaya çıktı!
Uzun yıllar boyunca çizdiği doğa resimleri ile nam salan Amerikalı ressam Bob Norman Ross’un sürekli aynı manzarayı çizdiği ifade ediliyordu. Bob’un çizdiği resimlerin altındaki gerçek sebep yıllar sonra ortaya çıktı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

“Resim Sevinci” adlı program ile tanınan, çizdiği her resmin 3 versiyonunu resmeden ve bu nedenle de aynı şeyleri çizdiği için zaman zaman linçlenen Amerikalı ressam Bob’a ait gerçek yıllar sonra ortaya çıktı. Bob’un resimlerin tamamı ile aslında büyük bir yolculuk hikayesi anlattığı fark edildi.

Hazırladığı televizyon programları hâlâ dünya genelinde yayımlanan Bob’un videoları bugün birçok dile çevrilmiş durumda. 30 binden fazla resim çizen Bob, yayınlardan hiçbir şey kazanmadı.

Ross''un programı beklenenden ciddi bir ilgi gördü. Her gün yüzlerce mektup alıyordu ve çoğu zaman insanlar ona yaşadıkları şehir ve köylerin fotoğrafını yollayıp bir sonraki bölümde resmini çizmesini rica ediyordu.

Bob, programlarında her resmin 3 versiyonunu çiziyordu. Programdan önce ısınmak için bir versiyon, program sırasında bir tane ve programdan sonra bitiş jeneriğinde göstermek için bir versiyon oluyordu. Bob, yakalandığı lenf bezi kanseri nedeniyle 4 Temmuz 1995''te 52 yaşında hayatını kaybetti. Vefatından sonra resimlerin bir kısmı hayır kurumlarına bağışlandı bir kısmı PBS Kanalına devredildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar