Resmi fiyat kararı gelmeden ekmeğe zam yapılmıştı: İstanbul’da fırıncılardan yeni fiyat talebi

Resmi fiyat kararı gelmeden ekmeğe zam yapılmıştı: İstanbul’da fırıncılardan yeni fiyat talebi
İstanbul’da resmi fiyat kararı gelmeden bazı fırınlar, ekmek fiyatlarını 8-10 liraya kadar çıkarmıştı. Fırıncılar, ekmek için belirledikleri fiyatın bir an önce uygulanmasını beklerken, Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, "200 gram ekmek 7 lira olmalı” dedi.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Asgari ücrete gelen ara zamlardan sonra neredeyse tüm ürünlere zam gelmeye başladı. Bu zamları gerekçe gösteren fırıncılar ise resmi tebliğ gelmeden ekmek fiyatlarını 8-10 liraya çıkardı. İstanbul’da denetimlerin artmasıyla beraber ekmeği zamlı sattığı belirlenen 116 fırına ceza kesildi.

Ekmek üreticileri, İstanbul’da 240 gram ekmeğin 6 liradan satılmasını eleştirdi. Asgari ücret ve un fiyatlarına gelen zamların ardından yeni ekmek fiyatlarının zaman kaybetmeden açıklanmasını bekliyor.

200 gram ekmek 7 lira olsun talebi

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Şu anda 200 gram ekmeğin 7 lira olması gerekir diye düşünüyorum ya da 210 gramı 7,5 lira. O zamanda kilosu 35-35,5 liraya geliyor. İstanbul Valimiz ile bayramdan önceki hafta görüştük. İnşallah bu hafta içinde olumsuzluklar ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar