Rekor zamların ardından bunu da gördük... Kredi kartıyla simit dönemi başladı

Rekor zamların ardından bunu da gördük... Kredi kartıyla simit dönemi başladı
Yüksek enflasyon karşısında günden güne değerini kaybeden Türk lirası, vatandaşı kartlı alışverişe itmeye devam ediyor. Aydın'da simit fiyatlarına 3 ay içerisinde ikinci kez zam gelmesi üzerine şehirdeki simitçiler, tanesi 10 lirayı bulan simit satışı için pos cihazı uygulamasına başladı.

Aydın'da geçtiğimiz günlerde un, susam, maya, yakıt ve işçilik ücretlerindeki maliyet artışları gerekçe gösterilerek simide zam geldiği duyurulmuştu. Şehirde 100 gramı 7 TL'den satılan simit, 2 Ekim Pazartesi günü itibarıyla 10 liradan satılmaya başlandı.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Aydın'da simit fiyatları yaklaşık üç ay önce 5 liradan 7 liraya çıkarılmıştı. Böylece üç ay içinde simit fiyatı ikiye katlanmış oldu. Artışlardan sonra bazı simit satıcıları vatandaşların nakit 10 lirada bile sıkıntı yaşadığını belirterek tezgahlarına “kredi kartı geçerlidir” diye yazdı.

"ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN"

Girdi fiyatlarındaki artışın simit fiyatını arttırdığını söyleyen seyyar simit satıcıları, “Fiyat arttıkça vatandaşı da bizi de etkiliyor. Eskiden vatandaş 2-3 simit alırken, şimdi bir tane alıyor. Biz de eskiden 100-150 simit satarken artık 60-70 simide düştük. Allah vatandaşın yardımcısı olsun. Vatandaş fiyat artışına tepki gösteriyor, ama yapacak bir şey yok” dedi.

Simit fiyatının 10 lira olduğunu öğrenen bir kadın ise“Artık bir şey diyemiyoruz. Alıştırdılar bizi. Bu nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Şaka gibi bir dönem yaşıyoruz” dedi.

Bir emekli ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Ben bir emekliyim. Bu kadar da olmaz. Bu vatandaşa, bu halka günah. Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy istemeye geliyorsunuz. Hangi yüzle geleceksiniz. Hiç bir siyasi parti benim evimin kapısını çalıp benden oy istemesin.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar