Dünyanın en büyük uçağından rekor: 6 saat havada kaldı!

Dünyanın en büyük uçağından rekor: 6 saat havada kaldı!
Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Roc, ikinci test uçuşunu tamamladı. İlk uçuşunda havada 4 saat kalan uçak ikinci test uçuşunda rekor kırarak 6 saat havada kaldı.

220 tonluk bir yükü kaldırabilecek kapasitede olan dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Roc, test uçuşlarını başarı ile tamamladı.

117 metrelik kanat açıklığına sahip Stratolaunch Roc, altı adet Boeing 747 motorundan güç alıyor. İlk teste havada 4 saat kalan uçak, bu testte 6 saat havada kalarak rekor kırdı.

Özel uzay uçuşu şirketi, uzay fırlatmasını "her zamankinden daha güvenilir, uygun fiyatlı ve erişilebilir" hale getirmek isteyen Microsoft`un kurucu ortağı Paul Allen tarafından 2011 yılında kuruldu. 

Stratolaunch CEO`su Zachary Krevor, "Muhteşem ekibimiz, test zaman çizelgemizde ilerleme kaydetmeye devam ediyor ve hipersonik uçuş testlerimize her zamankinden daha fazla yaklaşıyoruz" dedi.

Şirket ilerleyen dönemde Virgin Orbit tarafından kullanılan yönteme benzer şekilde uzaya "uygun maliyetli ve rutin" bir erişim sağlamak için kullanmayı umuyor.     

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar