Refahiye’de eğitim öğretime kar engeli!

Refahiye’de eğitim öğretime kar engeli!
Erzincan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipi, bölgede ulaşımı olumsuz etkilerken Refahiye ilçesinde ise taşımalı eğitim öğretime bir günlüğüne ara verildi.

Erzincan'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden yağmur yağışı, yüksek kesimlerde kar ve sisli hava ile birleşerek etkisini gösterdi.

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ ÇALIŞIYOR

Kar yağışı özellikle Erzincan-Sivas kara yolunda, Kızıldağ ve Sakaltutan Geçidi'nde görüş mesafesini zaman zaman 15 metreye kadar düşürdü. Kar yağışı, zeminde de etkili olmaya başladı ve ağır tonajlı araçların Kızıldağ Geçidi'nde dikkatli seyretmelerini gerektirdi. Karla mücadele ekipleri, geçit noktalarında çalışmalarını sürdürdü.

aw162820-02.jpg

Öte yandan, Refahiye ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Refahiye Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle; 15 Mart 2024 Cuma günü taşımalı eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaktır" denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar