Recep Tayyip Erdoğan düğmeye bastı! Kurmayları harekete geçti... AKP'de kritik gün

Recep Tayyip Erdoğan düğmeye bastı! Kurmayları harekete geçti... AKP'de kritik gün
AKP, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için hazırlıklara başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan A takımına, çalışmaları hızlandırmaları talimatını verdi.

Yerel seçime aylar kala, siyasi partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği büyükşehirleri tekrardan kazanmak isteyen AKP’de yerel seçim çalışmaları başladı.

Edinilen bilgilere göre, AKP’de ilk adım aday belirleme süreci ve sürece ilişkin takvim hazır. Seçim takvimi önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. MKYK toplantısında son şekli verilecek ve düğmeye basılacak. Adayların başvuruları için ise taslağın hazırlandığı ortaya çıktı. Resmi olarak tarihin duyurulması için MKYK toplantısı bekleniyor. Hazırlanan taslak 7 Kasım'da yapılacak toplantının gündeminde olacak.

ADAY MÜRACAATLARI ÇEVRİMİÇİ YAPILABİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından tarihler kamuoyuna duyurulacak. Kasım ayı içinde adaylık başvurularının alınması bekleniyor. Önce adaylar başvuru yapacak, ardından temayül yoklaması başlatılacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi yerel seçime hazırlık sürecinde de teknolojinin imkanlarından faydalanılacak. Aday müracaatları çevrimiçi yapılabilecek. Temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanılacak. AK Parti aday tanıtım toplantısının da yıl sonunda düzenlenmesi planlanıyor. Adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar