Ramazan ayında neler yemeli? Uzmanı açıkladı

Ramazan ayında neler yemeli? Uzmanı açıkladı
Beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzının belirgin şekilde değiştiği Ramazan ayında ne tüketmeli? İşte detaylar…

Ramazan ayında, yeterli ve dengeli beslenme sağlanması, organların dinlenebileceği bir dönemdir. Günlük alınması gereken enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral gereksinimlerinde önemli bir değişiklik olmaz. Bu nedenle iftar ve sahur yemeklerinde sağlıklı besinleri tercih etmek, su ve sıvı alımını yeterli düzeyde tutmak önemlidir.

Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Ramazan boyunca doğru beslenmenin yanı sıra, tuz tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle Ramazan'da turşu, sucuk, zeytin, peynir gibi tuzlu besinlerin tüketiminin arttığına dikkat çeken Garipağaoğlu, peynirin yüksek miktarda tuz içerdiğini ve bu durumun sağlık sorunlarına davetiye çıkardığını belirtiyor. Tuzun fazla tüketilmesinin kemik sağlığını olumsuz etkilediğini ve birçok sağlık sorununa neden olabileceğini belirtti.

Bu nedenle, az tuzlu peynirlerin tercih edilmesinin önemine dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar